Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς

Να σκέφτεσαι τα λάθη σου, να αποδέχεσαι το διαφορετικό γιατί είναι πιο ελκυστικό από το ίδιο και να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο στη ζωή σου. Να είσαι ο εαυτός σου και να τον αποδέχεσαι, χωρίς να εξαρτάσαι από τη γνώμη των άλλων. Να διεκδικείς για να μη ζεις μ’ αυτό το αναπάντητο «αν». Να σκέφτεσαι αν αξίζουν οι δεύτερες ευκαιρίες. Αναζήτησε τον άγγελο που βρίσκεται δίπλα σου, τα μικρά θαύματα της ζωής, τη μαγική σου δύναμη. Αν τελικά τίποτα δεν είναι λάθος σ’ αυτή τη ζωή, τότε γιατί της επιτρέπεις να οριοθετεί όλα σου τα «πρέπει»;

Να αισθάνεσαι, να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να επιμένεις. Μία μοιραία συνάντηση μπορεί να ανατρέψει όλη σου τη ζωή. Να σου καταρρίψει όλα σου τα «πρέπει» και τα «ποτέ». Σε μία αναίσθητη εποχή, το σημαντικότερο είναι να παλεύεις για τα συναισθήματα σου, να διεκδικείς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου.

Να ακούς, να σέβεσαι τη γνώμη των άλλων, να είσαι δεκτικός σε νέες προοπτικές, σε νέους ανθρώπους. Απόβαλλε τον εγωκεντρισμό σου και προβληματίσου. Φώτισε το σκοτάδι που έχεις μέσα σου. Να είσαι προσεκτικός με τα λόγια σου και υπεύθυνος για τις πράξεις σου γιατί δεν διορθώνονται. Άκου τις παρουσίες της ζωής σου κι επίτρεψέ τες να σε διδάξουν. Όσο ζεις να μαθαίνεις…

Εικοσιδύο κείμενα για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα, τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή, τις μοιραίες συναντήσεις και τα βασανιστικά «αν». Η ηλεκτρονική σελίδα «Πυθαγόρειο θεώρημα» μοιράζεται τα κείμενά της ελπίζοντας να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να αναθεωρήσεις, να ερωτευτείς και να αγαπήσεις δίχως όρια και «πρέπει».

έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Πυθαγόρας Ελευθεριάδης γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, με μεγάλο ενδιαφέρον για τη ψυχολογία (έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ αποτελεί πρώην αθλητή στίβου και βόλεϋ.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε τοπικές εφημερίδες, όντας διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας «Πυθαγόρειο Θεώρημα». Το βιβλίο Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς είναι η δεύτερη του απόπειρα, καθώς στα δώδεκα του είχε προχωρήσει στην αυτοέκδοση του μυθιστορήματος Ταξίδι στο χρόνο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!