Νεφερτίτη

Το βιβλίο των νεκρών: Αίγυπτος 1335 π.Χ.

Ο Ακεντάν, ο Κύριος της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου, ο Κύριος του Κόσμου, χαμογέλασε. Τα χείλη του αποκάλυψαν λεπτά και αραιά δόντια. Και ύστερα, το χαμόγελο εξαφανίστηκε…

Με ζύγιζε. «Έχω ακούσει ενδιαφέροντα πράγματα για ΄σένα. Έχεις νέες ιδέες. Μπορείς να ακολουθήσεις τα ίχνη ενός μυστηρίου και να φτάσεις στην κρυφή του πηγή. Πείθεις τους εγκληματίες να ομολογήσουν χωρίς βασανιστήρια. Τα σκοτεινά δρομάκια και τα αδιέξοδα του στρεβλού λαβύρινθου της ανθρώπινης καρδιάς σε διασκεδάζουν».

Έγνεψε να πλησιάσω κοντύτερα, φοβούμενος μήπως μας ακούσουν. «Άκου λοιπόν. Υπάρχει ένα ανησυχητικό μυστήριο. Η Βασίλισσα, η Νεφερτίτη μου, Η Τέλεια, έχει εξαφανιστεί».

«Βρες την. Αν είναι ζωντανή, σώσε την και φέρε την σε μένα, και μαζί αυτούς που σχετίζονται με την εν λόγω πράξη. Αν είναι νεκρή, φέρε μου το σώμα της. Έχεις δέκα μέρες».

Την αποκαλούν «Η Τέλεια». Είναι η διασημότερη και ομορφότερη γυναίκα του αρχαίου κόσμου. Βασιλεύει μαζί με τον σύζυγό της, Ακενατόν, στην πιο δυνατή, εκλεπτυσμένη και πλούσια κοινωνία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος και σε μία αυτοκρατορία που εκτείνεται από την Αφρική ως τη Μέση Ανατολή. Πίσω όμως από το περίλαμπρο σκηνικό, συντελείται μία επική μάχη για την εξουσία. Η Νεφερτίτη και ο Ακενατόν εγκαινίασαν μία πεφωτισμένη, νέα θρησκεία και ανοικοδόμησαν μια μεγαλοπρεπή και μυστηριώδη νέα πρωτεύουσα, την Ακετατέν, στην οποία λάτρευαν το Θεό Ήλιο, τον Ατόν.

Η εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στην Αίγυπτο ανατρέπεται. Το ιερατείο απογυμνώνεται από την εξουσία και τον πλούτο που παραδοσιακά κατείχε, ο στρατός εξοργίζεται με τις πολλαπλασιαζόμενες αναταραχές στην αυτοκρατορία και ο λαός δυσαρεστείται με την απώλεια των παλιών θεών. Oι παλιές συμμαχίες αμφισβητούνται και ολόκληρες γενιές κληρονομούμενης δύναμης και πλούτου βρίσκονταν ξαφνικά να κινδυνεύουν.

Και τότε, μέρες μόνο πριν τον κρίσιμης σημασίας εορτασμό για τα εγκαίνια της νέας πρωτεύουσας, η Νεφερτίτη εξαφανίζεται. Ο ίδιος ο Ακενατόν αναθέτει στον Ράχοτεπ, νεότερο αρχιερευνητή του τμήματος Μετζάι των Θηβών, με την αυξανόμενη φήμη για τις πρωτότυπες μεθόδους του, να ερευνήσει το μυστήριο. Η επιτυχία θα τον στέψει με δόξα –αν όμως αποτύχει, εκείνος και η οικογένειά θα πεθάνουν…

Με τη Νεφερτίτη, οι εκδόσεις Ταξιδευτής μάς συστήνουν ένα νέο είδος αστυνομικού θρίλερ με γερές ιστορικές βάσεις. Πρόκειται για ένα βιβλίο με σφικτή πλοκή που κρατά αμείωτο μέχρι τέλους το ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτει εγκλήματα, συνομωσίες, κρυφά πάθη και μυστικά ενός παιγνιδιού εξουσίας που διαδραματίζεται μέσα σε μία επαναστατική κοινωνία.

ISBN 9789606748080, έκδοση 2007

Νικ Ντρέικ (Nick Drake)

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!