Το νέο κβαντικό σύμπαν

Το Το νέο κβαντικό σύμπαν αποτελεί μια προσιτή εισαγωγή στις θεμελιώδεις ιδέες της κβαντικής φυσικής, και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Σε αυτό εξηγούνται διάφορα κβαντικά παράδοξα όπως η περιπετειώδης ζωή της γάτας τού Schrödinger, το παράδοξο Einstein-Podolsky-Rosen και η ανισότητα Bell.

Το βιβλίο αναγγέλλει την επερχόμενη επανάσταση της νανοτεχνολογίας, περιγράφει την κβαντική κρυπτογραφία, την κβαντική υπολογιστική και την κβαντική τηλεμεταφορά, ενώ τελειώνει με έναν απολογισμό της κβαντικής μηχανικής και της επιστημονικής φαντασίας.

Το βιβλίο αποτελεί προσιτή και συναρπαστική εισαγωγή σε έναν από τους πιο σημαντικούς επιστημονικούς κλάδους του 21ου αιώνα, και τον παρουσιάζει με απλό, μη μαθηματικό τρόπο. Απευθύνεται σε τελειοφοίτους λυκείου, φοιτητές θετικών επιστημών, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να κατανοήσει τη σύγχρονη επιστημονική σκέψη και τον τρόπο με τον οποίο η φυσική κατέστησε εφικτές τις νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή μας.

ISBN 9789607778864, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Tony Hey απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη θεωρητική φυσική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και το CΕRΝ. Σήμερα είναι καθηγητής ηλεκτρονικής και υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (νότια κεντρική Αγγλία), και διευθυντής του βρετανικού προγράμματος «e-science». Είναι εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανολογίας.

Ο Patrick Walters έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη θεωρητική φυσική από το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ (βορειοανατολική Αγγλία). Διδάσκει φυσική σε ενήλικες, εντάσσοντάς τη στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, και αυτή την περίοδο είναι λέκτορας στο Τμήμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στο Σουόνσι.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!