Νεότερη Ελλάδα

Μια συνοπτική και ολοκληρωμένη Ιστορία της Ελλάδας από το 1821 έως σήμερα, µε όλα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που διαµόρφωσαν το νεότερο ελληνικό κράτος. Υπογράφει ο καθηγητής Thomas W. Gallant, σπουδαίος Iστορικός και γνωστός φιλέλληνας, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια µε τη µελέτη της νεότερης ελληνικής Iστορίας.

Το βιβλίο αυτό, προϊόν πολύχρονης έρευνας, αποτελεί µια συναρπαστική καταγραφή της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 19ου αιώνα µέχρι τις µέρες µας. Για να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των ιστορικών γεγονότων, ο συγγραφέας παραθέτει σηµαντικές πρωτογενείς πηγές (µαρτυρίες, ντοκουµέντα, λογοτεχνικές περιγραφές) και σκιαγραφεί τις κοινωνικές και οικονοµικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε κάθε περίοδο. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι αναλύσεις του για την ελληνική διασπορά και τις σχέσεις της Ελλάδας µε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ κορυφαία είναι η διερεύνησή του για τη δηµιουργία και την έννοια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και για τον ρόλο που διαδραµάτισε στις µετέπειτα εξελίξεις.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ευκολοδιάβαστη αφήγηση, που µας βοηθά να κατανοήσουµε την πολυσύνθετη ιστορία του ελληνικού έθνους καθώς και τη θέση της χώρας µας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον σύγχρονο παγκοσµιοποιηµένο κόσµο µας.

ISBN 9789605467807, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Thomas W. Gallant είναι Καθηγητής και κάτοχος της Τιµητικής Έδρας Nicholas Family για την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας στο Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου Η εµπειρία της αποικιακής κυριαρχίας και έχει επιµεληθεί το δεκάτοµο έργο Edinburgh History of the Greeks.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!