Ο αχός της εποχής

Μάιος του 1937. Ένας τριαντάρης περιμένει δίπλα στον ανελκυστήρα μιας πολυκατοικίας του Λένινγκραντ. Περιμένει όλη τη νύχτα ότι ανά πάσα στιγμή θα τον οδηγήσουν στο Αρχηγείο της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας. Καμιά από τις διασημότητες που γνώρισε την περασμένη δεκαετία δεν μπορεί τώρα να του φανεί χρήσιμη. Και ελάχιστοι από όσους οδηγούνται στο Αρχηγείο επιστρέφουν.

Αυτή είναι η αφετηρία του νέου αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Μπαρνς, μια ιστορία για τη σύγκρουση ζωής και τέχνης, το θάρρος, τη δειλία, και τον πόνο του αναπόφευκτου συμβιβασμού. Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή, το έργο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς καθώς και στη σύγκρουσή του με το σταλινικό καθεστώς.

ISBN 9786180304008, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζούλιαν Μπέρνς (Julian Barnes) γεννήθηκε το 1946, στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Metroland», εκδόθηκε το 1980. «Ο Παπαγάλος του Φλωμπέρ» (1984) (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο») κέρδισε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ του απένειμε το βραβείο E. M. Forster. Το μυθιστόρημά του «England, England» (εκδόσεις Μεταίχμιο) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker το 1998.

Άλλα έργα του που κυκλοφορούν στα ελληνικά: «Η ιστορία του κόσμου σε 10 1/2 κεφάλαια» (Ψυχογιός, 1992), «Ο σκαντζόχοιρος» (Ψυχογιός, 1993), «Περί ανέμων…» (Ψυχογιός, 1994)

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!