Ο άνθρωπος που μετρούσε

Το βιβλίο αποτελεί μια απολαυστική συλλογή μαθηματικών γρίφων, οι οποίοι παρουσιάζονται μέσα από μια ιστόρηση που θυμίζει Χίλιες και μία νύχτες.

Στο Ο άνθρωπος που μετρούσε, ο ήρωας του βιβλίου, ταξιδεύει τον αναγνώστη στον εξωτικό αραβικό κόσμο του 1300, όπου, με τις εξαιρετικές μαθηματικές ικανότητές του, επιλύει διαφωνίες, παρέχει σοφές συμβουλές, αντιμετωπίζει και νικάει επικίνδυνους εχθρούς, κερδίζει φήμη και πλούτη, και, τέλος, αμείβεται αισθηματικά αφού καταφέρνει να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του.

Καθώς ακολουθούμε τον ήρωα μας μαθαίνουμε τις ιστορίες προγενέστερών του μαθηματικών, παρακολουθούμε τις νοητικές δοκιμασίες στις οποίες τον υποβάλλουν οι σύγχρονοί του σοφοί μέσω μαθηματικών γρίφων και θαυμάζουμε τις γνώσεις και την κρίση του με τις οποίες κερδίζει το σεβασμό και την αγάπη όλων.

Στο τέλος της ελληνικής έκδοσης παρατίθενται σχόλια και επεξηγήσεις που αφορούν το μαθηματικό περιεχόμενο του βιβλίου.

ISBN 9789607778536, έκδοση 2002

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Malba Tahan είναι το ψευδώνυμο του Julio Cesar de Mello e Souza (1895-1974), Βραζιλιάνου μαθηματικού, συγγραφέα και εκπαιδευτικού.

Ο Julio Cesar de Mello e Souza γεννήθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο· σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά ουδέποτε εξάσκησε αυτό το επάγγελμα. Εργάστηκε ως καθηγητής σε διάφορα σχολεία, διδάσκοντας ευρύ φάσμα μαθημάτων -κυρίως Μαθηματικά, αλλά και Ιστορία, Γεωγραφία, Φυσική. Αργότερα ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα· ανακηρύχθηκε καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου δίδαξε Μαθηματικά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!