Ο χορός της αρκούδας

Ο Λίο Ντούβνιακ, με τα δύο αδέρφια του και τον παιδικό τους φίλο διαπράττουν τις πιο βίαιες ληστείες στην ιστορία της Σουηδίας, χωρίς να αφήνουν ίχνη, ενώ ο παθιασμένος ντετέκτιβ Τζον Μπρονκς προσπαθεί μάταια να τους εντοπίσει.

Οι ληστές ξέρουν να χρησιμοποιούν τη βία προς όφελός τους, ξέρουν να εκμεταλλεύονται τον φόβο των άλλων. Γιατί έχουν νιώσει και οι ίδιοι αυτόν τον φόβο. Τα τρία αδέρφια προσπαθούν ακόμα να διαχειριστούν το οικογενειακό τους παρελθόν, στο οποίο δεσπόζει η καταπιεστική μορφή του πατέρα τους.

Πού θα τους οδηγήσει η επικίνδυνη πορεία που επιλέγουν; Υπάρχει άραγε κάτι που μπορεί να τους σταματήσει;

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε γεγονότα -την δράση της διαβόητης συμμορίας που έδρασε στη Σουηδία με το παρατσούκλι «Στρατιωτική Ομάδα»- το οποίο συνδυάζει αριστοτεχνικά το πραγματικό με το φανταστικό.

ISBN 9789604616985, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Άντερς Ρούσλουντ (Anders Roslund), βραβευμένος δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1961. Για πολλά χρόνια δούλεψε ως ρεπόρτερ με ειδίκευση σε αστυνομικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και ως διευθυντής σύνταξης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων «Rapport» και «Aktuellt» της Σουηδικής Τηλεόρασης.

Το Ο χορός της αρκούδας είναι το έβδομο μυθιστόρημά του και το πρώτο που έγραψε με τον Stefan Thunberg.

Ο Stefan Thunberg είναι ένας από τους κορυφαίους σεναριογράφους της Σκανδιναβίας, ενώ έχει και δύο από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στη Σουηδία.

Η οικογένειά του έγινε γνωστή για εντελώς διαφορετικούς λόγους: Ο πατέρας και τα αδέρφια του ήταν οι διαβόητοι ληστές της συμμορίας Militarligan («Στρατιωτική Ομάδα»). Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!