Ο Δημήτρης Στεφανάκης στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Ο πολυαγαπημένος και πολυβραβευμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου,  ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, συναντά τους αναγνώστες του και τους αποκαλύπτει τα μυστικά που κρύβουν οι Ευτυχισμένες οικογένειες, όπως τιτλοφορείται το νέο του μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μια σάγκα που χτίζεται σε τρεις γενιές και φέρνει στο φως τα μελανά σημεία μιας οικογένειας, τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα των ανθρώπων μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου και της Ιστορίας.

Οι αναγνώστες της Λάρισας, του Βόλου, της Κατερίνης, της Βέροιας, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να του απευθύνουν ερωτήσεις.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις σε κάθε πόλη:

Λάρισα: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Kούμα 28). Θα μιλήσει η Άννα Καραμούρτου Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας πτυχιούχων Πανεπιστημίου Νομού Λάρισας, και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου Άνεμος.

Βόλος: Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στο Public (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9). Θα μιλήσει η εκπαιδευτικός-αρθρογράφος λογοτεχνίας Χαριτίνη Μαλισσόβα και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ» Άρτεμις Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου.

Κατερίνη: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στο Public Κατερίνης (Ανδρούτσου & Ερμού 5). Θα μιλήσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Τζάλου.

Βέροια: Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ., στο ζαχαροπλαστείο Σερεμέτα (Αντωνίου Καμάρα 15). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τα μέλη της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Ημαθίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου Επίκαιρο.

Σέρρες: Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στο Public Σερρών (Τσαλοπούλου 9). Θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Θωματίκος.

– Τέλος, η περιοδεία του συγγραφέα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα κλείσει με την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στη 1 το μεσημέρι, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο – HELEXPO (Αίθουσα «Νίκος Καζαντζάκης» – περίπτερο 13), ο συγγραφέας θα κουβεντιάσει με αφορμή τις Ευτυχισμένες οικογένειες με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κεσσόπουλο.

Δημήτρης Στεφανάκης

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο νέο του βιβλίο επιχειρεί διαμέσου της αφηγήτριάς του ένα ταξίδι στον χρόνο αλλά και στον χώρο μεταπηδώντας από την Αθήνα της δεκαετίας του ’30 και της Κατοχής στην Αθήνα του σήμερα, κι από το Κάιρο του πολέμου στα πρώτα μεσοπολεμικά χρόνια στη νότια Αγγλία. Διαβάζοντας το μυθιστόρημα παρακολουθούμε έναν αιώνα οικογενειακής ιστορίας και ρίχνουμε κλεφτές ματιές σε τοπία που παρέμειναν αφώτιστα και σκάνδαλα που η επίσημη Ιστορία δεν καταδέχτηκε να φωτίσει, όπως αυτό με το ξέπλυμα του εβραϊκού χρυσού στην κατοχική Ελλάδα από κατακτητές και συνεργάτες τους. Ένα μυθιστόρημα μέσα στο οποίο όλα εξιστορούνται από το μετερίζι του σήμερα, με έντονο όμως τον νόστο του χτες – έτσι που το παρελθόν να γίνεται μια άλλη Ιθάκη.

Ο ίδιος εξομολογείται: «Στις Ευτυχισμένες οικογένειες η μέθεξη της μικρής και της μεγάλης Ιστορίας συντελείται χάρη στα πλάσματα εκείνα που η καθημερινότητά τους εμπλουτίστηκε κάποτε με στιγμές κοσμοϊστορικές. Κι ίσως η γοητεία των ηρώων μου δεν εξαντλείται στα όποια γνωρίσματά τους, αλλά κυρίως σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές που αφουγκραζόμαστε στη ζωή τους».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!