Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο

Το Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, η τέταρτη ποιητική συλλογή του Γιάννη Στίγκα και πρώτη του εκδοτική συνεργασία με την Μικρή Άρκτο.

Παρότι πρόκειται για μια ολιγοσέλιδη ποιητική συλλογή, διατηρεί και αναδεικνύει όλα τα στοιχεία του ειδικού βάρους και της σημασίας του: δραματική ένταση, δυνατή ποιητική σύνθεση, ιστορική και πολιτική αναφορά, προσωπική γραφή.

Όλα αυτά τα στοιχεία, μάχιμα όπλα της ποίησης του Γιάννη Στίγκα, επιστρατεύονται στον διάλογο που αναπτύσσει ο ποιητής με τον Κόσμο κι έτσι αναπτύσσεται ένας ποιητικός λόγος σύγχρονος, πολιτικός, στοχαστικός και ριζοσπαστικός, απόλυτα σημερινός.

ISBN 9789608104587, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Στίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε ιατρική.

Το 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Η αλητεία του αίματος. Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές: Η όραση θ’ αρχίσει ξανά, (2006, Κέδρος), Ισόπαλο τραύμα (2009, Κέδρος), Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο (2012, Μικρή Άρκτος) . Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά, σουηδικά, βουλγάρικα και σέρβικα.

Η ποιητική συλλογή με τίτλο Βλέπω τον κύβο Ρούμπικ φαγωμένο είναι η δεύτερη εκδοτική συνεργασία του ποιητή με τη Μικρή Άρκτο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!