Ο φάρος της Αλεξάνδρειας

Στην Έφεσσο το 4ο μ.Χ. αιώνα, η Χάρις, μια ανεξάρτητη και δυναμική νεαρή κοπέλα, αποφασίζει να γίνει γιατρός. Όμως για τη συντηρητική κοινωνία εκείνης της εποχής, το φύλο της λειτουργεί ανασταλτικά σε αυτή της την απόφαση. Αποκλεισμένη στην κοινωνία όπου ζει, τρέπεται σε φυγή εγκαταλείποντας την Έφεσσο για την Αλεξάνδρεια, το κέντρο των Επιστημών.

Εκεί θα μαθητεύσει στο πλευρό ενός Εβραίου γιατρού και θα εισχωρήσει στα άδυτα της πολιτικής τακτικής της εκκλησίας, γεγονός που θα την τρέψει για άλλη μία φορά σε φυγή. Θα υπηρετήσει ως γιατρός σε προκεχωρημένο φυλάκιο του στρατού στη Θράκη και θα απαχθεί από Βάρβαρους Βισιγότθους έως ότου συναντήσει το πεπρωμένο της: Να γιατρευτεί από τις πληγές του παρελθόντος, να ξανανιώσει γυναίκα και να βιώσει τη μητρότητα.

ISBN 9789606998102, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Ο πατέρας της Τζίλλιαν Μπράντσοου (Gillian Bradshaw), Αμερικανός δημοσιογράφος του Associated Press, συνάντησε τη μητέρα της, γραμματέα του τμήματος πληροφοριών της Βρετανικής Πρεσβείας, στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Η Τζίλλιαν γεννήθηκε το 1965 στην Ουάσινγκτον και ήταν η δεύτερη μεταξύ τεσσάρων παιδιών. Η οικογένεια μετακόμισε στο Σαντιάγκο της Χιλής και ύστερα στο Μίσιγκαν.

Η Τζίλλιαν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και πήρε πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία και στις κλασικές ελληνικές σπουδές. Ύστερα συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στην Αγγλία, πήρε άλλο ένα πτυχίο στην ελληνική και λατινική λογοτεχνία και ταυτόχρονα εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, το Hawk of May, που κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας Hopwood.

Ζει με τον άντρα της στο Κόβεντρυ κι έχουν τέσσερα παιδιά και ένα σκύλο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!