Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος

[ γράφει η Αργυρώ Θεοδοσίου ]

Η υπόθεση του Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος διαδραματίζεται στο Ινστιτούτο Ουόμπας -ένα αξιόλογο ερευνητικό κέντρο που απαρτίζεται από μια ομάδα εξαιρετικών γλωσσολόγων οι οποίοι παρατηρούν, ηχογραφούν και αναλύουν, τους πρώτους φθόγγους που προφέρουν τα νήπια στον παιδικό σταθμό που τα φιλοξενεί εκεί για τον σκοπό αυτό.

Ανάμεσά τους είναι και ο ήρωας της ιστορίας, ο γλωσσολόγος Τζέρεμυ Κουκ -ένας έξυπνος, καυστικός αλλά μάλλον ανασφαλής τύπος που έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με τις υποψίες όλων, όταν το πτώμα συναδέλφου του βρίσκεται στον χώρο τού δικού του γραφείου. Ο ίδιος, με τη μαρτυρία του, προσπαθεί να βοηθήσει -ή μήπως απλώς θέλει να θολώσει τα νερά;

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν δολοφονείται και δεύτερος άντρας -ο οικογενειάρχης δημοσιογράφος Φίλποτ που επρόκειτο να κάνει μια παρουσίαση του χώρου και των εργασιών τού ινστιτούτου στην εφημερίδα του.

Πλέον μεταξύ των επιστημόνων είναι διάχυτη η καχυποψία και σχεδόν αβίαστα έρχονται στην επιφάνεια όλες οι χρόνια υποβόσκουσες αντιπάθειες.

Το μυστήριο καλείται να εξιχνιάσει ο ευτραφής και άγαρμπος υπαστυνόμος Λιφ ο οποίος με αριστοτεχνικό τρόπο παγιδεύει τους εμπλεκόμενους, με την καταλυτική όμως συμβολή του δόκτορος Κουκ και των γλωσσολογικών του παρατηρήσεων.

Καταθέτοντας την άποψη μου, αρχικά με ξένισαν οι γλωσσολογικές αναλύσεις, όμως συνειδητοποίησα την σημασία τους για την εξέλιξη της ιστορίας. Στη συνέχεια με κέρδισαν οι ευφυείς συλλογισμοί τού ήρωα και οι γεμάτοι χιούμορ διάλογοι. Η λύση του μυστηρίου δεν με ξάφνιασε, ωστόσο μου άρεσε ο τρόπος που αποκαλύφθηκε ο δολοφόνος.

Συμπερασματικά , θα έλεγα ότι μπορεί να μην ενθουσιαστείτε, αλλά θα απολαύσετε μια ανάλαφρη ιστορία μυστήριου δοσμένη με αρκετό χιούμορ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!