Ο ήχος του ενός χεριού

Τασμανία, 1954. Ο Μπόγιαν Μπίλο πιάνει δουλειά σε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα και μεταφέρει ολόκληρη την οικογένειά του από τη Σλοβενία, ώστε να ξεκινήσουν όλοι μαζί μια νέα ζωή, μακριά από τις στερήσεις του πολέμου και τους καταυλισμούς προσφύγων. Ένα βράδυ, η γυναίκα του τον εγκαταλείπει και ο Μπόγιαν μένει μόνος να φροντίσει την τρίχρονη κόρη τους Σόνια, πνίγοντας τα φαντάσματα που τον καταδιώκουν στο ποτό.

Τριανταπέντε χρόνια αργότερα, η Σόνια επιστρέφει στην Τασμανία και σε έναν πατέρα που στοιχειώνεται από τις αναμνήσεις του πολέμου αλλά κι από πιο πρόσφατους εφιάλτες. Καθώς οι σκιές του παρελθόντος αρχίζουν να εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στο παρόν, η άδεια ζωή της Σόνια και η νεκροζώντανη ύπαρξη του πατέρα της θα αλλάξουν για πάντα.

Μια ιστορία για τη βαρβαρότητα ενός παλιού κόσμου, για τη σκληρότητα μιας νέας χώρας και για τη μοίρα των ανθρώπων σε έναν τόπο ξεχασμένο από την ελπίδα, οι οποίοι προσπαθούν να εξιλεωθούν μέσω της αγάπης.

ISBN 9786180121728, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν (Richard Flanagan) γεννήθηκε στην Τασμανία, το 1961, έλκοντας την καταγωγή του όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού από Ιρλανδούς κατάδικους που μεταφέρθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Λιμού.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Death of a River Guide (1994), τιμήθηκε με το βραβείο National Fiction Award της Αυστραλίας. Το δεύτερο, The Sound of One Hand Clapping (1997), σημείωσε επιτυχία στη χώρα του και μεταφέρθηκε από τον ίδιο στη μεγάλη οθόνη (σενάριο και σκηνοθεσία). Για το τρίτο του μυθιστόρημα, το Gould’s Book of Fish: A Novel in 12 Fish (2001, ελλ. έκδοση Εγχειρίδιο ιχθύων: μυθιστόρημα σε 12 ψάρια, Άγρα 2006) τιμήθηκε με το Βραβείο Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας το 2002.

Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα The Unknown Terrorist (2006, ελλ. έκδοση Η άγνωστη τρομοκράτισσα, Άγρα 2011), Wanting (2008, ελλ. έκδοση Απουσία, Ψυχογιός 2016) και The Narrow Road to the Deep North (2013, ελλ. έκδοση Το μονοπάτι για τα βάθη του Βορρά, Ψυχογιός 2015), το οποίο τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με τα βραβεία Australian Prime Minister’s Literary Prize (2014), The Athens Prize for Literature (2016) και με το Man Booker Prize (2014), η επιτροπή του οποίου το χαρακτήρισε ως αριστούργημα.

Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν θεωρείται ο καλύτερος Αυστραλός συγγραφέας της γενιάς του. Ζει στην Τασμανία με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.

_______________________

Κωδικός κλήρωσης (26/10 – 26/11/2017): 723774

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!