Ο Jonathan Franzen πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Jonathan Franzen την Τρίτη 28 Απριλίου στην Αθήνα.

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός λογοτέχνης επισκέφθηκε για λίγες ημέρες τη χώρα μας, καλεσμένος των Εκδόσεων Ψυχογιός, με την  photo Omicron Jonathan Franzen pirhotaueta phiomicronrho sigmatauetanu Epsilonlambdalambdadeltaalpha 005_zps49qyepjg.jpgυποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, του Hellenic American College και των Public, και είχε την ευκαιρία να συναντήσει πλήθος θαυμαστών του στη συζήτηση του με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αναστάση Βιστωνίτη.

Εκατοντάδες μυημένων αναγνωστών στο λογοτεχνικό έργο του καταξιωμένου συγγραφέα, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Ελληνομερικανικής Ένωσης, όπου και έλαβε χώρα η εκδήλωση, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας υπομονετικά περίμεναν για να τους υπογράψει τα αντίτυπά τους.

Ο Jonathan Franzen βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό να συναντήσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό και δήλωσε ότι ενώ δεν είναι υποχρεωμένος να επισκέπτεται βιβλιοπωλεία για την προώθηση των βιβλίων του, αισθάνεται την ανάγκη να έρχεται κοντά στους αναγνώστες.

Συνεντεύξεις του σημαντικού Αμερικανού συγγραφέα σε Έλληνες δημοσιογράφους μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, ενώ άμεσα θα βρίσκονται συγκεντρωμένες και στο Link που ακολουθεί:http://www.psichogios.gr/site/Authors/show/767

 photo Omicron Jonathan Franzen pirhotaueta phiomicronrho sigmatauetanu Epsilonlambdalambdadeltaalpha 004_zps4whlvkji.jpgΟ Τζόναθαν Φράνζεν γεννήθηκε στο Ιλινόι το 1959 και μεγάλωσε στα προάστια του Σεντ Λούις. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Σουάρθμορ το 1981, σπούδασε με υποτροφία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και κατόπιν εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, σε σεισμολογικό εργαστήριο. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη.

Η συγγραφική ιδιοφυία του αναγνωρίστηκε από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του στα αμερικανικά γράμματα, αλλά η καθιέρωση και η μεγάλη επιτυχία ήρθε με το τρίτο του μυθιστόρημα, Οι διορθώσεις. Στη συνέχεια, ο Φράνζεν απέσπασε ποικίλες διακρίσεις και, τελικά, τιμήθηκε με το σπουδαιότερο λογοτεχνικό βραβείο της Αμερικής, το National Book Award.

Η παγκόσμια κριτική καθώς και εκατομμύρια αναγνώστες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Τζόναθαν Φράνζεν έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς των ΗΠΑ και του κόσμου. Το Κραδασμοί είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του, με το οποίο επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω οι προσδοκίες που δημιούργησε το πρώτο του έργο, Η εικοστή έβδομη πολιτεία, το οποίο επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Άλλα βιβλία του: Ελευθερία και Ακόμα πιο μακριά.

Το 2016 θα εκδοθεί το νέο του βιβλίο με τίτλο Purity.

 photo Omicron Jonathan Franzen pirhotaueta phiomicronrho sigmatauetanu Epsilonlambdalambdadeltaalpha 003_zpsvaxelsdt.jpg

 photo Omicron Jonathan Franzen pirhotaueta phiomicronrho sigmatauetanu Epsilonlambdalambdadeltaalpha 002_zpsalyg7fyg.jpg

 photo Omicron Jonathan Franzen pirhotaueta phiomicronrho sigmatauetanu Epsilonlambdalambdadeltaalpha 001_zps6kghoniy.jpg

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!