Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών

[ γράφει ο Αθανάσιος Καρανικόλας ]

Ένας νεαρός φοιτητής εξαφανίζεται. Η μητέρα του απευθύνεται στον Γκαμπριέλε και τον Νικόλα για να τον βρουν.

Θα παρακαλούσα να μην μπερδευτείτε με τον τίτλο και το εξώφυλλο, το Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών είναι ένα καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα με κάποιες ιστορικές αναφορές στην ιταλική τρομοκρατική οργάνωση των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Και μάλιστα είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Ο συγγραφέας καταφέρνει και δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, μέχρι το τέλος του βιβλίου δεν είχα μαντέψει τι έγινε με τον Αλεσάντρο (τον φοιτητή που εξαφανίστηκε) και η εξήγηση που δίνεται είναι απολύτως αληθοφανής.

Είναι ωραίο που πρωταγωνιστούν λίγα άτομα, τα οποία μάλιστα περιγράφονται με σαφή τρόπο και είναι τόσο διαφορετικά στη συμπεριφορά, την ιστορία και τον ρόλο που παίζουν στην ιστορία, ώστε είναι αδύνατον να τα μπερδέψεις μεταξύ τους.

Επίσης να τονίσω ότι οι περιγραφές του κ. Μαμαλούκα είναι εξαιρετικές: Καταφέρνει να περιγράψει τις συνθήκες τόσο καλά που ήρθα σε απόγνωση (πόνεσα, κρύωσα, πείνασα και δίψασα!) μαζί με τον ήρωα της ιστορίας.

Μπράβο στον συγγραφέα, τα συγχαρητήριά μου, αν δεν είχα διαβάσει αυτό το βιβλίο δεν θα υπήρχε τρόπος να πεισθώ ότι μπορεί να υπάρξει Έλληνας συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος αυτού του επιπέδου…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!