Ο μάγιστρος της φωτιάς

Κωνσταντινούπολη, 672 μ.Χ. Η Άννα, πρώην παλλακίδα του πρίγκιπα Θεοδόσιου, του εκτελεσθέντος αδερφού του αυτοκράτορα Κώνστα του Β΄, ζει ήσυχα τη ζωή της εξασκώντας το επάγγελμα της αρωματοποιού και προσπαθώντας να αναθρέψει όσο καλύτερα μπορεί την έφηβη κόρη της Θεοδοσία.

Όταν όμως ο Σύριος αλχημιστής Καλλίνικος φτάνει στην Κωνσταντινούπολη, η ζωή των δύο γυναικών αναστατώνεται, καθώς απ’ τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθούν μπλεγμένες σε μια σειρά από αυτοκρατορικές ίντριγκες που εξυφαίνονται γύρω από ένα καινούριο μυστικό όπλο.

Ένα μυστικό όπλο που μπορεί να σώσει την πόλη από την επικείμενη επίθεση του αραβικού στόλου και που θα μείνει γνωστό στην ιστορία ως υγρό πυρ.

«Μια συναρπαστική περιπέτεια με μια νότα ρομάντζου, δόσεις αγωνίας, ελκυστικούς χαρακτήρες και ζωηρές εικόνες της εποχής κάνει το βιβλίο «Ο μάγιστρος της φωτιάς», που υπερβαίνει το είδος του, μία καλή επιλογή γι’ αυτούς που αγαπούν το ιστορικό μυθιστόρημα» – BOOKLIST

ISBN 9789606994180, έκδοση 2007

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Ο πατέρας της Τζίλλιαν Μπράντσοου (Gillian Bradshaw), Αμερικανός δημοσιογράφος του Associated Press, συνάντησε τη μητέρα της, γραμματέα του τμήματος πληροφοριών της Βρετανικής Πρεσβείας, στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Η Τζίλλιαν γεννήθηκε το 1965 στην Ουάσινγκτον και ήταν η δεύτερη μεταξύ τεσσάρων παιδιών. Η οικογένεια μετακόμισε στο Σαντιάγκο της Χιλής και ύστερα στο Μίσιγκαν.

Η Τζίλλιαν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και πήρε πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία και στις κλασικές ελληνικές σπουδές. Ύστερα συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στην Αγγλία, πήρε άλλο ένα πτυχίο στην ελληνική και λατινική λογοτεχνία και ταυτόχρονα εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, το Hawk of May, που κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας Hopwood.

Ζει με τον άντρα της στο Κόβεντρυ κι έχουν τέσσερα παιδιά και ένα σκύλο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!