Ο μακαρονοποιός

Το Ο μακαρονοποιός γράφτηκε μετά τα γεγονότα της πλατείας Τιεν Αν Μεν και η υπόθεσή του τοποθετείται στο Πεκίνο της δεκαετίας του ’90. Με διεισδυτικό και κριτικό μάτι αλλά και πολύ «κόκκινο» χιούμορ, ο Μα Γιαν παρατηρεί και περιγράφει τον παραλογισμό και την σκληρότητα μιας κοινωνίας που μεταμορφώνεται πατώντας με το ένα πόδι στον κομμουνισμό και με το άλλο στον πιο σκληρό καπιταλισμό.
«Ο Μα Γιαν είναι μια από τις πιο θαρραλέες και σημαντικές φωνές της σύγχρονης κινέζικης λογοτεχνίας». – Γκάο Ξινγκγιάν (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2000)

«Παιχνιδιάρικο και υπέροχα σκοτεινό…ένας κινέζος Κούντερα. To πιο αστείο βιβλίο που διάβασα εδώ και καιρό».Φίλιπ Μάρσντεν

«Βαθύ μαύρο χιούμορ…οφείλει πολλά στον Ίταλο Καλβίνο».Daily Telegraph

«Ένας από τους καλύτερους πενήντα συγγραφείς του 21ου αιώνα». – Lire

«Συναρπαστικό, εφευρετικό και παγερά αστείο».Big Issue

«Ο παππούς του Μα Γιαν, ένας γαιοκτήμονας στην Κίνα, είχε τη φήμη του ειδήμονα στο τσάι. Όταν συνελήφθη, οι αρχές της Πολιτιστικής Επανάστασης θεώρησαν πως έπρεπε να τον θανατώσουν στερώντας του οτιδήποτε υγρό. Τότε ο Μα Γιαν ήταν δεκατεσσάρων ετών και κληρονόμησε τον φόβο της οικογένειάς του γι’ αυτή την εκτέλεση…».Τhe Observer

ISBN 9789606715259

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μα Γιαν γεννήθηκε στο Τσινγκτάο της Κίνας το 1953. Εργάστηκε αρχικά ως φωτορεπόρτερ σε κυβερνητικό έντυπο. Σε ηλικία τριάντα ετών εγκατέλειψε τη δουλειά του και ταξίδεψε για τρία χρόνια στην Κίνα, ένα ταξίδι το οποίο αργότερα κατέγραψε στο βιβλίο του Red Dust (2001). Η πρώτη συλλογή διηγημάτων για το Θιβέτ Stick Out Your Tongue, έργο με έντονα πολιτικό περιεχόμενο, απαγορεύτηκε στην Κίνα, όπως άλλωστε και τα επόμενα βιβλία του.

Κατηγορούμενος από το καθεστώς για «πνευματική μόλυνση», εγκατέλειψε το Πεκίνο για το Χονγκ Κονγκ το 1987. Σήμερα ζει στο δυτικό Λονδίνο με τη μεταφράστρια των έργων του στα αγγλικά Flora Drew και τα δύο παιδιά τους. Στη χώρα του επιστρέφει ως επισκέπτης, δεν έχει όμως το δικαίωμα να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις ή να εκδώσει τα έργα του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!