Ο ναυτικός χάρτης

Ένας ναυτικός χωρίς καράβι, εξορισμένος από τη θάλασσα, γνωρίζει μια παράξενη γυναίκα που έχει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που κάποιοι άντρες θέτουν στον εαυτό τους από καταβολής κόσμου…

Κυνηγοί ναυαγίων σε αναζήτηση του φαντάσματος ενός πλοίου που βυθίστηκε στη Μεσόγειο, προβλήματα γεωγραφικού πλάτους και μήκους των οποίων το μυστικό βρίσκεται κρυμμένο σε παλιές ρότες και ναυτικούς χάρτες, σε ναυτικά μουσεία, σε βιβλιοθήκες.

Ποτέ η θάλασσα και η ιστορία, η επιστήμη της πλεύσης, η περιπέτεια και το μυστήριο δεν είχαν συνδυαστεί με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο σ’ ένα μυθιστόρημα όσο στο «Ναυτικό Χάρτη».

Από τον Μέλβιλ έως τον Στήβενσον και τον Κόνραντ, από τον Όμηρο έως τον Πάτρικ Ο’ Μπράιαν, η λογοτεχνία της θάλασσας βρίσκεται στις σελίδες αυτής της σαγηνευτικής ιστορίας.

ISBN 9789601606002, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αρτούρο Πέρεθ – Ρεβέρτε (Arturo Pérez – Reverte) γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία με τη λογοτεχνία.Arturo Pérez - Reverte

Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: «Ο δάσκαλος της ξιφασκίας», «Ο πίνακας της Φλάνδρας», «Η λέσχη «Δουμάς» ή η σκιά του Ρισελιέ», «Το αίνιγμα της Σεβίλλης», «Ο ναυτικός χάρτης», «Η βασίλισσα του Νότου», «Ο λοχαγός Αλατρίστε», «Η καθαρότητα του αίματος», «Ο ήλιος της Μπρέντα», «Ο ζωγράφος των μαχών», «Το χρυσάφι του βασιλιά», «Το κίτρινο γιλέκο», «Το τανγκό της παλιάς φρουράς».

Από το 2003 είναι μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων (Real Academia Espanola, RAE).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!