Ο οδηγός του καλού κλέφτη στο Άµστερνταµ

Ο Τσάρλι βρίσκεται στο Άµστερνταµ γράφοντας το τελευταίο του µυθιστόρηµα, όταν τον προσεγγίζει ένας µυστηριώδης Αµερικανός και του ζητάει να κλέψει για λογαριασµό του δύο αγαλµατίδια – πιθηκάκια, τα οποία φαινοµενικά δεν έχουν καµία αξία. Αρχικά ο Τσάρλι αρνείται, αλλά µετά αλλάζει γνώµη. Όµως η απαγωγή του και η δολοφονία του Αµερικανού θα κάνουν τον Τσάρλι να συνειδητοποιήσει πόσο άσχηµα έχει µπλέξει.

Η αστυνοµία πιστεύει πως αυτός σκότωσε τον Αµερικανό και κάποιοι άλλοι πως µόνο αυτός ξέρει πού βρίσκεται ένα τρίτο πιθηκάκι. Για τον Τσάρλι όµως τρία πράγµατα έχουν σηµασία. Πρώτον, θα µπορέσει να καθαρίσει το όνοµά του; ∆εύτερον, θα µπορέσει να ξεφύγει έχοντας κάνει την µπάζα της ζωής του; Και τρίτον, θα µπορέσει να βρει λύση σε ένα πρόβληµα που έχει παρουσιάσει η πλοκή στο τελευταίο του µυθιστόρηµα;

ISBN 9786188212114, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κρις Γιούαν γεννήθηκε στο Τόντον το 1976. Πήρε το πτυχίο του στις Αµερικανικές Σπουδές και στην Καναδική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήµιο του Νότιγχαµ. Είναι ο βραβευµένος συγγραφέας µιας σειράς αστυνοµικών µυθιστορηµάτων µε τίτλο THE GOOD THIEF’S GUIDE TO… τα οποία διαδραµατίζονται σε διάφορες πόλεις, όπως το Άµστερνταµ, το Παρίσι, το Λας Βέγκας, τη Βενετία και το Βερολίνο. Το

Πρώτο µυθιστόρηµα της σειράς, Ο οδηγός του καλού κλέφτη στο Άµστερνταµ, κέρδισε το βραβείο Long Barn Books πρωτοεµφανιζόµενου συγγραφέα και έχει εκδοθεί σε 13 χώρες.

Το 2011 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της εφηµερίδας The Huffington Post ως ένας από τους αγαπηµένους Βρετανούς συγγραφείς της Αµερικής. Επίσης έχει εκδώσει τα µυθιστορήµατα Safe House, Dead Line και Dark Tides.

Σήµερα ζει στο Σόµερσετ µε τη γυναίκα του, την κόρη του και τον σκύλο του, και ασχολείται αποκλειστικά µε τη συγγραφή.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!