Ο Ωριγένης και οι ουρανοί του

Μια εκπληκτική σύλληψη ενός οραματιστή θεολόγου – φιλοσόφου

Ο Ωριγένης υπήρξε μεγάλος χριστιανός θεολόγος και φιλόσοφος σε μια ταραγμένη εποχή. Ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ένα ασύλληπτης ομορφιάς θεολογικό σύστημα, το πρώτο της νέας τότε θρησκείας. Αυτό το έκανε στηριζόμενος στις Γραφές και συμπληρώνοντας τα κενά που υπήρχαν, χάρη στη φιλοσοφική του παιδεία.

Μέσα στο έργο του υπάρχουν κόσμοι μέσα σε κόσμους, άλλοι πιο αιθέριοι κι άλλοι κατώτεροι που υποδέχονται τις ψυχές που φορούν ανάλογης ποιότητας σώματα. Σ’ αυτούς τους κόσμους υπάρχει διά βίου μάθηση καθώς οι κατώτερες διδάσκονται από αγγέλους και από πιο προοδευμένες ψυχές, καθώς περνούν από το ένα στάδιο στο άλλο. Στο τελευταίο διδάσκει ο ίδιος ο Χριστός!

Όσες ανακαλύψεις και να γίνουν, όσοι πλανήτες με νοήμονα όντα ανακαλυφθούν, το θεολογικό του σύστημα μπορεί να δεχθεί τα πάντα κι ο νοών νοήτω. Είναι καιρός η εκκλησία να αποκαταστήσει μια αδικία σε βάρος του. Την ώρα που επηρέασε όσο λίγοι τον χριστιανισμό, όταν πολλοί μαθητές του ανακηρύχθηκαν άγιοι, ο ίδιος αφορίστηκε ετεροχρονισμένα.

Το επίμαχο έργο «Περί αρχών» που παρουσιάζεται είναι πραγματικά δημιουργία μιας μεγαλοφυίας κι ενός οραματιστή.

Ενός πολυγραφότατου συγγραφέα, αγωνιστή της πίστης, μιας αυθεντίας στην Αγία Γραφή, ευγενικής μορφής, ενός πολέμιου των αιρετικών που βίωσε στην πράξη τη διδασκαλία του Χριστού σε μια εποχή διωγμών και βασανιστηρίων.

ISBN 9786185021689, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Δαλακιουρίδης είναι αρθρογράφος – χρονογράφος σε ημερήσιες εφημερίδες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Προηγουμένως ήταν πολιτικός μηχανικός που ασχολήθηκε με πάσης φύσεως έργα. Από αποθήκες μέχρι οικισμούς και γέφυρες. Αυτό που του γέμιζε απορία ήταν από πού προερχόταν η χαρά της δημιουργίας.

Η ενασχόλησή του με τον προγραμματισμό την ηρωική εποχή του ’80 του έδωσε μερικές απαντήσεις. Τότε μηχανικά μέρη και λειτουργικά συστήματα ήταν ανοιχτά στους προγραμματιστές που μπορούσαν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν ολόκληρους κόσμους με τη σκέψη και ένα πληκτρολόγιο. Δεν είχαν τότε τρισδιάστατους εκτυπωτές που θα τους έδιναν υλική υπόσταση.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!