Ο Πέτρος Μάρκαρης κατακτά (πάλι) το Παρίσι

«Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, τέσσερις συνταξιούχοι βρίσκονται νεκροί. Άφησαν πίσω τους ένα σημείωμα που έγραφε: Καταλάβαμε ότι είμαστε βάρος για το κράτος, για τους γιατρούς και για όλη την κοινωνία. Φεύγουμε λοιπόν για να μη σας σκοτίζουμε άλλο. Θα εξοικονομήσετε τς συντάξεις μας και θα ζήσετε καλύτερα».Πέτρος Μάρκαρης

Ο Πέτρος Μάρκαρης έγραψε την Τριλογία της κρίσης* το 2011. Σήμερα, εν έτει 2015, τα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα και «ριζώνουν» στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου Ιταλοί ηθοποιοί, σε μια προσπάθεια να τα ερμηνεύσουν, τα επαναπροσδιορίζουν σε μια εξαίσια παράσταση στο Théâtre national de la Colline του Παρισιού, με τίτλο: Ce ne andiamo per non darvi altre preoccupazioni (Φεύγουμε για να μη σας σκοτίζουμε άλλο).

Η παράσταση (18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου) γίνεται στα ιταλικά με γαλλικούς υπότιτλους.

Συγγραφείς του έργου είναι η Daria Deflorian και ο Antonio Tagliarini, οι οποίοι βασίστηκαν στο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη «Ο δικαστής των Αθηνών», το οποίο γράφηκε επίσης το 2011.

Τι σημαίνει, άραγε, η εικόνα τεσσάρων νεκρών γυναικών, μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα;

* Την Τριλογία της κρίσης αποτελούν τα βιβλία: Ληξιπρόθεσμα δάνεια, ΠεραίωσηΨωμί Παιδεία Ελευθερία και Τίτλοι τέλους -όλα από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Ο Πέτρος Μάρκαρης κατακτά (πάλι) το Παρίσι

colline6

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!