Ο πόλεμος των κόσμων

Οι Αρειανοί εισέβαλαν στη Γη! Καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους με τη Θερμική Ακτίνα, κατευθύνονται προς το Λονδίνο. Η ανθρωπότητα ολόκληρη απειλείται από την απροσδόκητη εισβολή.

Μια ιστορία τόσο θαυμάσια ρεαλιστική, που η ραδιοφωνική της διασκευή από τον Όρσον Ουέλς στο ραδιόφωνο του BBC, στα 1938, έκανε χιλιάδες κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν από τους… εισβολείς!

ISBN 9789602292600, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χέρμπερτ Τζώρτζ Γουέλς (Herbert George Wells), μυθιστοριογράφος και κοινωνιολόγος, γεννήθηκε στο Μπρόμλυ του Κέντ το 1866.Herbert George Wells

Τελείωσε το σχολείο στο Μίντχερστ, έκανε ένα διάστημα παραγιός σε ταπετσέρη κι έπειτα σε κάποιο φαρμακείο, κέρδισε μια υποτροφία για το Βασιλικό Κολέγιο Θετικών Επιστημών, κι αργότερα δίδαξε σε κολέγιο του Καίημπριτζ. Πέθανε το 1946.

Το πρώτο πετυχημένο βιβλίο του ήταν «Η μηχανή που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο» (1895). Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε «Ο αόρατος άνθρωπος».

Πάθος της ζωής του Γουέλς και κίνητρο για τη δημιουργική γραφή του ήταν «να δημιουργεί ουτοπίες». Στην τελευταία φάση ο Γουέλς ξαναγύρισε στα κοινωνικοπολιτικά βιβλία, με το «Ένα ιστορικό σχεδιάγραμμα» και το «Σχήμα των πραγμάτων που θα ‘ρθουν». Η «Αυτοβιογραφία» του δημοσιεύτηκε το 1934.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!