Ο πόλεμος του Βύρωνα

Ο Ρόντρικ Μπήτον επανεξετάζει τη ζωή και το έργο του Λόρδου Μπάιρον µέσα από τη µακρά διαδροµή της σχέσης του µε την Ελλάδα.

Αρχίζοντας από τα νεανικά ταξίδια του ποιητή την περίοδο 1809-1811, ο συγγραφέας παρακολουθεί τα χρόνια της φήµης του στο Λονδίνο και της αυτοεξορίας του στην Ιταλία, που κορυφώθηκαν µε την απόφασή του να αφοσιωθεί στον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Στη συνέχεια διερευνά τη δραµατική αυτοµεταµόρφωση του Μπάιρον από ροµαντικό εξεγερµένο σε έναν «νέο δηµόσιο άνδρα», ο οποίος υποτάσσεται για πρώτη φορά σε µια συγκεκριµένη πολιτική υπόθεση, προκειµένου να βάλει τα θεµέλια, στη διάρκεια των «εκατό ηµερών» του στο Μεσολόγγι, ενός νέου είδους πολιτικής στην Ευρώπη -αυτής του έθνους-κράτους όπως το γνωρίζουµε σήµερα.

ISBN 9789601658148, έκδοση 2015

O Ρόντρικ Μπήτον (Roderick Beaton) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Καίμπριτζ. Μετά την αποφοίτησή του ταξίδεψε για τρία χρόνια και σπούδασε στην Ελλάδα πριν επιστρέψει στην Αγγλία και γίνει καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, έως τη συνταξιοδότησή του. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τη σύγχρονη και μεσαιωνική ελληνική λογοτεχνία.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του «Εισαγωγή στη Νεότερη Ελληνική Λογοτεχνία» (εκδ. Νεφέλη 1996), η βιογραφία του Γιώργου Σεφέρη, «Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον Άγγελο» (εκδ. Ωκεανίδα, 2003), η μελέτη «Ο Καζαντζάκης μοντερνιστής και μεταμοντέρνος» (εκδ. Καστανιώτη, 2009), καθώς και το μυθιστόρημά του «Τα παιδιά της Αριάδνης» (εκδ. Καστανιώτη, 1999).

Επίσης, έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο «Εισαγωγή στο έργο του Καζαντζάκη: επιλογή κριτικών κειμένων», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (2011).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!