Ο συγγραφέας και η καταστροφή

Όμως η δίψα για γνώση αποχαλινώνει ένα είδος χάους. Βγαίνουμε από την άγνοια και μπαίνουμε ξανά στην άγνοια, όμως μια πιο πλούσια άγνοια, περισσότερη πολύπλοκη, φτιαγμένη από μικρές και αναρίθμητες σοφίες.

Κάθε μέρα πληροφοούμεθα ότι μια νέα θεωρία, ένα νέο μοντέλο του σύμπαντος έχει μόλις πατήσει την πελώρια ήπειρο της άγνοιάς μας. Και νιώθουμε τότε ότι η αγνωσία και το χάος μας πολιορκούν από παντού και ότι η άγνοια οδεύει προς ένα απέραντο και επίβουλο μέλλον.

ISBN 9789602631836, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ερνέστο Σάμπατο (Ernesto Sabato) γεννήθηκε στο Ρόχας (1911), ένα μικρό χωριό της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Σπούδασε φυσική και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της πόλης Λα Πλάτα. Στη συνέχεια έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Παρίσι και εργάστηκε στο εργαστήριο Κιουρί.

Το 1945 εγκαταλείπει οριστικά την επιστήμη και αφιερώνεται αποκλειστικά στη λογοτεχνία. Έγραψε βιβλία με δοκίμια σχετικά με τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και το νόημα της συγγραφικής δραστηριότητας [Ο συγγραφέας και τα φαντάσματά του (1963), Απολογίες και απορρίψεις (1979) κ.ά.] και τρία μυθιστορήματα: Το τούνελ (1948), Περί ηρώων και τάφων (1961) και Αββαδών ο εξολοθρευτής (1974), καθώς και το αυτοβιογραφικό Πριν το τέλος (1999).

Πέθανε στις 30 Απριλίου 2011, σε ηλικία 99 ετών, στο Σάντος Λουγκάρες -επαρχία του Μπουένος Άιρες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!