Ο ταραγμένος ύπνος

Ο Νίκος Αρμπιλιάς είναι καλλιτέχνης, με τη βαθύτερη έννοια του όρου: Φτιάχνει μουσικές, στιχάκια για τραγούδια, σκαρώνει ζωγραφιές, τραγουδάει, κατασκευάζει μουσικά όργανα, παίζει ο ίδιος, αναστηλώνει κάστρα και αρχαία θέατρα στη πατρίδα του την Κω.

Όσο για την ποίηση, από το μακρινό 1992 στίχοι τραγουδιών σαν τις «Ιστορίες», «Άκου», «Μες στο σκοτάδι», «Λευκό πουκάμισο», «Ημέρες απραξίας», εκτός από τη συγκίνηση που κομίζουν, κρατούν καλά κρυμμένη την «άλλη», την καθαρή φόρμα της ποίησης.

Αφαιρετικός και ολιγόλογος ο Αρμπιλιάς, δίνει ιδιαίτερο νόημα στις λέξεις και στον τρόπο που τις χρησιμοποιεί, προκαλώντας στον αναγνώστη τέτοια συναισθήματα, που μόνο η αυθεντική ποίηση είναι σε θέση να προσφέρει.

Ταυτόχρονα, η ποίηση του Νίκου Αρμπιλιά είναι διεισδυτική. Με τη μορφή του έρωτα τρυπώνει σε παλιά πλυσταριά, εισβάλλει ξαφνικά μέσα στα όνειρα, επιστρέφει ξανά και ξανά στον ναυαγισμένο εαυτό, αναζητώντας και την τελευταία πιθανότητα Άνοιξης. Μιας οποιασδήποτε Άνοιξης…

ISBN 9789606649561, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Αρμπιλιάς κατάγεται από την Τήνο. Έχει ασχοληθεί με τη γλυπτική, τη ζωγραφική (φτιάχνει κόμικς και γελοιογραφίες). Ασχολείται συστηματικά με τη μουσική (είναι αυτοδίδακτος) φτιάχνοντας όργανα και γράφοντας στίχους και μουσική. Τα μουσικά του όργανα και τα σκίτσα του έχουν εκτεθεί στο κοινό.

Από το 1985 αποτελεί βασικό μέλος του γνωστού μουσικού σχήματος Μικρές Περιπλανήσεις, που έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές.

Ζει και εργάζεται στην Κω.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!