Ο θησαυρός των Ναζί

[ γράφει ο Γιάννης Καλασκάνης ]

Το κυνήγι για έναν κρυμμένο θησαυρό οδηγεί στην ανακάλυψη ενός αρχαίου ναυαγίου και σε μια από τις πιο απίστευτες και πολύ καλά «θαμμένες» αλήθειες της Ιστορίας. Το καινούργιο μυθιστόρημα του David Gibbins Ο θησαυρός των Ναζί ισορροπεί ανάμεσα στην αλήθεια και τον μύθο, διατηρώντας το αναγνωστικό ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι την τελευταία σελίδα!

Φανταστικές και πραγματικές ιστορίες ρίχνουν φως σε κάποια τραγικά περιστατικά της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που σφράγισαν την μοίρα χιλιάδων ανθρώπων και τόπων. Η ιστορία τού «θησαυρού» ξεκινά εδώ με το πλοίο Clan Macpherson το οποίο, εκτός από τα θανάσιμα υλικά, μετέφερε και κάτι που αυτοί που καθόρισαν την μοίρα του δεν γνώριζαν: Μιαν αρχαία επιγραφή.

Ο συγγραφέας βάζει τον Jack και τον Κώστα να συνθέτουν ένα πάζλ που θα τους οδηγήσει σ’ ένα νησάκι κοντά στα παράλια της Σομαλίας, όπου θα παίξουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα αντιμετωπίζοντας από την μια Σομαλούς πειρατές κι από την άλλη διεφθαρμένους θαλασσοπόρους. Από εκεί και πέρα, οι επίμονοι ήρωές μας επιδίδονται σ’ έναν επικίνδυνο αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν έστω ένα τμήμα από τον θρυλούμενο θησαυρό των Ναζί.

Δεν πρόκειται απλώς για ακόμη ένα αφήγημα με επίκεντρο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ο συγγραφέας, μέσω της εξαιρετικά νευρώδους εξιστόρησης και της δαιδαλώδους πλοκής, καταφέρνει ευκαιριακά ν’ αποσπάσει το «κέντρο βάρους» από την τύχη των πρωταγωνιστών τού συγκεκριμένου μυθιστορήματος και να οδηγήσει τον αναγνώστη σε γενικότερους προβληματισμούς σχετικά με το εάν αξίζει τελικά κάποιος να «ματώσει» προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του. Προοδευτικά, ασφαλώς η ανάγνωση επιτείνει την αγωνία και το στοιχείο της δράσης επικρατεί θριαμβευτικά!

Πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει μια ευρεία γκάμα αναγνωστών και σε κάθε περίπτωση αξίζει να διαβαστεί.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!