Ο θύτης της Αφροδίτης

1. Ο θύτης της Αφροδίτης.

Αφήγημα: Σε μια πολυτελή βίλα στον Όλυμπο αναβιώνει η λατρεία των δώδεκα θεών. Στο τέλος, εκτός από την περιγραφή των ιεροτελεστιών, άλλων γεγονότων και των κοινωνικών προεκτάσεων, έχουμε την δολοφονία ενός προσώπου και μια ανατροπή απρόσμενη…

2. Σαν αρχαία τραγωδία.

Θέατρο σε τρεις πράξεις: Ο σύγχρονος μύθος του Οιδίποδα: Ένας νεαρός φοιτητής ανακαλύπτει ότι σκοτώνει, άθελά του, τον βιολογικό του πατέρα σε τροχαίο και ερωτεύεται τη βιολογική του μητέρα… (Υπήρξε «παιδί του σωλήνα»).

3. Προμηθέας σε δίλημμα.

Μονόπρακτο. Το 2022 ένας γενετιστής αναρωτιέται αν πρέπει να χορηγήσει το εμβόλιο που έφτιαξε στους ανθρώπους για να τους σώσει, μεταλλάσσοντάς τους…

4. Από τους μύθους στο DNA και την κλωνοποίηση.

Μονόπρακτο: Μια μητέρα συζητά με τα παιδιά της για ό,τι μαθαίνουν στο σχολείο και που συχνά οι γνώσεις συγκρούονται.

ISBN 9789603853947, έκδοση 2006

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελίζα Ζολώτα γεννήθηκε στα Τρίκαλα, σπούδασε Φυσική και Βιολογία στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε σαν καθηγήτρια στην Αθήνα και στα Τρίκαλα. Στα σχολεία που υπηρέτησε διοργάνωσε μουσικές εκδηλώσεις και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις ενώ παράλληλα έκανε ραδιόφωνο.

Έχει γράψει επίσης άρθρα, δοκίμια και στίχους. (Το CD «Περιπλάνηση» έχει μόνο δικούς της στίχους. Τον Νοέμβρη του 2004 πήρε το πρώτο βραβείο στίχου, σε πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό, για το έντεχνο τραγούδι «Υστεροφημία»).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!