Ο τροβαδούρος

Κάποτε στον 12ο αιώνα και στις αρχές του 13ου αιώνα η Νότια Γαλλία, η Οκσιτάνια, ήταν αμέριμνη, χαρούμενη, ελεύθερη και ανεξίθρησκη και αντηχούσε με μουσική και ερωτικά τραγούδια των τροβαδούρων.

Όμως αργότερα, τον 13ο αιώνα οι Σταυροφόροι από τον Βορρά κατέστρεψαν την όμορφη αυτή χώρα, την ελευθερία και τον τρόπο ζωής της.

Ο Πεϊρέ Καρντινάλ, ο τροβαδούρος, και η Εσκλαμόντ, η αιρετική Καθάρα στο μάτι του κυκλώνα του θρησκευτικού πολέμου.

Κατά διαστήματα ήταν μαζί σαν εραστές και άλλοτε χωρισμένοι από τα δεινά του πολέμου και των διωγμών να περιφέρονται μεταξύ Τουλούζης και Βερόνας.

Η Εσκλαμόντ ταλαντευόταν μεταξύ αισθησιασμού και πνευματικής αγνότητας μέχρι που τελικά αντιμετώπισε την πιο ακραία δοκιμασία.

Ο Πεϊρέ Καρντινάλ διανύοντας τη μακρά ζωή του έμαθε να κατανοεί τις αντιφάσεις του Καλού και του Κακού και τελικά μπόρεσε να βρει γαλήνη.

ISBN 9789604772643, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σταμάτης Μ. Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόγονος της ομώνυμης οικογένειας που πρωταγωνιστεί στο παρόν ιστορικό μυθιστόρημα.

Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έγινε διδάκτορας Φυσικοχημείας στον Καναδά, όπου έζησε εικοσιπέντε χρόνια ασκώντας το επάγγελμά του στη χημική βιομηχανία.

Στην Ελλάδα διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.

Δημοσίευσε πληθώρα επιστημονικών εργασιών κι ευρεσιτεχνιών, αλλά τελικά το πάθος του για την ιστορία τον παρότρυνε στη συγγραφή αυτού του μυθιστορήματος.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!