Ο βασιλιάς του χειμώνα

Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Βασιλιά Αρθούρου

Στις αρχές του 6ου αιώνα μ.Χ., σ’ ένα νησί με το όνομα Βρετανία, μέσ’ από την αχλή των θρύλων και των λαϊκών παραδόσεων, αναδύεται ένας γενναίος πολεμιστής, που τίθεται επικεφαλής στρατιάς με σκοπό να απαλλάξει τα βασίλεια της χώρας του από την απειλή των Σαξόνων και να υπερασπιστεί τον ανήλικο βασιλιά του.

Ποιος ήταν πράγματι ο Αρθούρος; Ένδοξος Βρετανός ήρωας; Απλός στρατιώτης που οι πράξεις του γίνονται λαμπερά κατορθώματα στη φαντασία των ποιητών και των βάρδων;

Ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ έχει συνθέσει τον δικό του Αρθούρο, έναν «βασιλιά δίχως στέμμα» που, πέρα από τα ανδραγαθήματά του, διακατέχεται από θυελλώδη συναισθήματα.

ISBN 9789602746325, έκδοση 2003

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Έσεξ. Εργάστηκε στο BBC ως παραγωγός στην εκπομπή Nationwide και ως διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Υποθέσεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου και ζει μέχρι σήμερα με τη γυναίκα του, κι έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή. Έχει γράψει μια σειρά μυθιστορημάτων για την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σε εννέα γλώσσες και έχουν γυριστεί σε σειρά για την τηλεόραση με χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!