Οδυσσέας και Μπλουζ

Tο νέο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο 2010.

Ο Οδυσσέας είναι εκκεντρικός συγγραφέας που ζει απομονωμένος σε μια ορεινή κοινότητα. Στον μοναχικό του κόσμο εισβάλλει η Μπλουζ, επιμελήτρια λογοτεχνικών βιβλίων και σκηνοθέτις, η οποία τον πείθει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του, με απώτερο όμως σκοπό να τον βγάλει από το συγγραφικό του αδιέξοδο και να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του. Ο Οδυσσέας δέχεται, αλλά δεν της αποκαλύπτει ότι το τίμημα γι’ αυτό θα είναι η συμμετοχή της σε μια κρίσιμη απόφαση της ζωής του. Παράλληλα, η κλειστή κοινωνία του χωριού, που δεν βλέπει με καλό μάτι τους δύο «ξένους», θα τους θεωρήσει υπεύθυνους για όλα τα δεινά που της συμβαίνουν. Αποκορύφωμα η περίεργη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού, που θα γίνει αφορμή για την έναρξη των εχθροπραξιών…

Ένα βιβλίο για το φόβο του έρωτα του θανάτου, για τη διαχείριση του χρόνου και της μοναξιάς, για την ιδιοτέλεια, για την αγωνία της δημιουργίας μέσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον που δεν ανέχεται το διαφορετικό. Ένα ψυχολογικό θρίλερ, μια ασυνήθιστη ιστορία σχέσεων.

ISBN 9789600351149, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευγενία Φακίνου γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες και ξεναγός. Εργάστηκε για μερικά χρόνια σε περιοδικά ως γραφίστρια. Το 1976 δημιούργησε το κουκλοθέατρο «Ντενεκεδούπολη».

Έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία. Το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα Αστραδενή. Τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα γερμανικά, αγγλικά, ρωσικά, ουγγρικά, δανέζικα, γαλλικά, ολλανδικά, ιταλικά και σερβικά. Το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου – Σκάι 100,3) για το μυθιστόρημά της Η μέθοδος της Ορλεάνης και το 2008 με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή διηγημάτων Φιλοδοξίες κήπου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!