Η ώρα των μαχαιριών

Βραβείο καλύτερου βρετανικού κόμικ άλμπουμ 2015

Στον κόσμο του Σκάρπερ Λη, οι γονείς δεν κάνουν παιδιά -τα παιδιά κάνουν γονείς. Ο πατέρας του Σκάρπερ είναι το καμάρι του, ένας φοβερός χάλκινος πατέρας ιστιοφόρο. Η μητέρα του είναι ένα παλιό πιστολάκι μαλλιών. Στον κόσμο του βρέχει μαχαίρια και οι οικιακές συσκευές έχουν ψυχή. Δεν υπάρχουν γενέθλια, μόνο νεκρόθλια. Και ο Σκάρπερ ξέρει πως του απομένουν μόνο τρεις βδομάδες ζωής. Καθώς πλησιάζει η μέρα των νεκροθλίων του, ο κόσμο; του ανατρέπεται και ξεκινά ένα ταξίδι προς το άγνωστο – εκεί όπου οι φιλίες δοκιμάζονται και η εξουσία προκαλείται.

Η ανατρεπτική και πρωτότυπη ιστορία ενηλικίωσης του Rob Davis (Δον Κιχώτης, πλήρης έκδοση, Χαραμάδα, 2015) μας ταξιδεύει σε ένα εφηβικό, διαστρεβλωμένο τοπίο, έναν κόσμο που τελικά δεν διαφέρει τόσο από τον δικό μας.

Κέρδισε δίκαια το British Comic Award, Best Book (2015) και μια υποψηφιότητα για Best Graphic Album στα Eisner Awards.

ISBN 9789609540308, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Rob Davis γεννήθηκε στο Ντόρσετ της Αγγλίας.

Μετά τη δημιουργία του καλτ ψυχεδελικού κόμικ SLANG από το 1989 έως το 1991, άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά για δημοφιλή βρετανικά κλασικά κόμικς. Απογοητευμένος από τον κόσμο των κόμικς εργάστηκε για τα προς το ζην ως εικονογράφος.

Το 2005 επέστεψε στα κόμικ, γράφοντας και αργότερα σχεδίαζε κόμικ στριπ για το Doctor Who Magazine. Έκτοτε διασκεύασε τον Δον Κιχώτη για τον οίκο SelfMadeHero, κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και δύο υποψηφιότητες για βραβεία Eisner, αλλά και υποψηφιότητα για το British Comic Award.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!