Ορισμένου χρόνου

Πρόκειται για μια πολύ διαφορετική ποιητική σύνθεση: επικαιρικοί, έμμετροι στίχοι, πικροί και παιγνιώδεις, οι οποίοι, σε τροχαϊκούς, ίαμβους και ανάπαιστους, ζωντανεύουν για τον αναγνώστη μια πολυδιάστατη τοιχογραφία της εποχής μας.

Ο Γιάννης Κονδυλόπουλος, συνεχίζοντας την παράδοση της κοινωνικής σατιρικής ποίησης του Σουρή -την οποία υπηρέτησαν συχνά ήσσονες αλλά και μεγάλοι (Βάρναλης, Παλαμάς κ.ά.) ποιητές, για να διεκτραγωδήσουν / στηλιτεύσουν, σαρκάζοντας, τα πάθη και τη μοίρα της φυλής-, ταυτίζει εδώ τον Έλληνα με τον πολυμήχανο και πολύπαθο Οδυσσέα: εκκινώντας από γεγονότα ή συμπεριφορές στην Ελλάδα της μεταπολιτευτικής κρίσης, περιγράφει ομηρικές/διαχρονικές περιπέτειες και μας οδηγεί σε μια ανάδρομη ιστορική διαδρομή.

«Η ηρωική εποχή επιφύλαξε στον Οδυσσέα της, εκτός από πολυετή βάσανα, και το νόστιμον ήμαρ» λέει ο Γιάννης Κονδυλόπουλος στον πρόλογο. Και αναρωτιέται: «Τι επιφυλάσσει, άραγε, στους ήρωές της η δική μας εποχή, όπου όλα μοιάζουν είδωλα αντεστραμμένα μέσα σε έναν παραμορφωτικό καθρέφτη;»

ISBN 9789602834312, έκδοση 2014

Γιάννης Κονδυλόπουλος

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!