Ως φαίνεται, η γιαγιά κοιμάται ακόμη

Ο Πέτρος ο Εισηγητής σάς παρουσιάζει ένα ταξίδι με τρένο προς την ανύπαρκτη Νέα Ιερουσαλήμ. Δημιουργός καινούργιων λέξεων ο ίδιος, εραστής των πέντε αισθήσεων, αποφασίζει να συνταξιδέψει σ’ ένα βαγόνι, με τον Ιωάννη τον Κυνηγό, τον Χωρομέτρη, τον Τυφλό Κύριο, τη Γυναίκα με τις βόμβες, τη Μέριλιν των βορείων προαστίων, τον Ετοιμοθάνατο Κλόουν, τους δύο νάνους, την Έγκυο με το φλάουτο και τον πανταχού παρόντα Ελεγκτή.

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν όλα τούτα τα πρόσωπα είναι υπαρκτά, αν είναι δημιουργήματα της φαντασίας του ή αν κάποιος άλλος κινεί τα νήματα σε μια παγίδα που και ο ίδιος βρίσκεται μέσα.

Είναι ένα ταξίδι που μοιάζει με παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και στους προσωπικούς εφιάλτες, στο παρελθόν και στο μέλλον, στις λέξεις και στις αισθήσεις, την ώρα που η Ιστορία, έξω από τα παράθυρα του βαγονιού, πότε τρυφερή και πότε βίαιη, πότε υπέροχη και πότε αποκρουστική, προσπαθεί να μπει στο τρένο, για να γίνει ο δωδέκατος επιβάτης.

ISBN 9789600405026, έκδοση 1991

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μιχάλης Φακίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος.

Έχει εκδώσει δέκα μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και έναν τόμο με χρονογραφήματα.

Δύο θεατρικά του έργα, Το ματ (1985) και Περιμένοντας τον Μπέκετ (2000), έχουν παιχτεί στο θέατρο Στοά. Διηγήματά του έχουν γίνει τηλεταινίες και έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά και ολλανδικά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!