Όσα δεν γνωρίζατε για τα χρόνια του Καποδίστρια, του Όθωνα και του Γεωργίου του Α΄

Πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία; Οι ιστορικοί δίνουν συνήθως έμφαση σε πολέμους, σε μεγάλα κατορθώματα σπουδαίων ανδρών, στους πολιτικούς και κοινωνικούς ανταγωνισμούς. Όμως, πολλά από τα «παραλειπόμενα» της Ιστορίας είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, ενδιαφέροντα.

Αντλώντας από πλήθος πηγών, οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου αναδεικνύουν την άγνωστη πλευρά της περιόδου 1828-1913. Εστιάζουν στις ιστορικές μορφές που τη σημάδεψαν (Καποδίστριας, Όθωνας, Αμαλία, Κολοκοτρώνης, Μαυροκορδάτος κ.ά.) ζωντανεύοντας τον χαρακτήρα, το ήθος και τη δράση τους. Φωτίζουν επίσης το κλίμα της εποχής, τα καθημερινά προβλήματα των απλών ανθρώπων, τον τρόπο που ζούσαν, που σκέπτονταν, τον αγώνα τους για επιβίωση.

Το περιεχόμενο του βιβλίου χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, που αφορούν τρεις ιστορικές περιόδους της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας:

– Στην περίοδο του Καποδίστρια,

– Στην περίοδο της Αντιβασιλείας,

– Στην περίοδο της βασιλείας του Όθωνα,

– Στην περίοδο της βασιλείας του Γεωργίου Α΄.

Στις επιμέρους ενότητες περιλαμβάνονται ανέκδοτα για ιστορικά πρόσωπα, για σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα, για στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής, για τις συνήθειες των ανθρώπων, την παιδεία, τον πολιτισμό τους κ.λπ. Κάθε ένα απ’ αυτά συνοδεύεται από την ανάλογη παραπομπή στις πηγές, ώστε ο αναγνώστης να ανατρέχει στο κατάλληλο κείμενο για περισσότερη πληροφόρηση.

ISBN 9786180309270, έκδοση 2017

Συλλογικό έργο

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!