Όταν οι ήλιοι μάζεψαν το φως τους

Ένα οδοιπορικό στους υπόγειους χώρους της δημοσιογραφίας και των τηλεοπτικών καναλιών με στημένα ρεπορτάζ, μυστικές συμφωνίες, χρηματισμούς δημοσιογράφων και περιπτώσεων διαφθοράς υπουργών και κρατικών αξιωματούχων.

Πρωταγωνίστρια, η Ανδριανή Δεπάστα, δαιμόνια ρεπόρτερ του «Proto Channel», που γρήγορα κυλίστηκε στους τροχούς της ανέλιξης σαν το γουρούνι στην τροφή της λάσπης. Ζεμάτισε τη δροσιά της με όλα τα αρσενικά που γνώρισε, αναζητώντας στα σκέλη τους τον πρώτο λαχνό της επιτυχίας…

Με την ίδια ευκολία που τα πέταλα ανοίγουν το χρώμα της ψυχής τους στον πάμφωτο ήλιο του καλοκαιριού, αυτό το αποφασισμένο κορίτσι της δημοσιογραφίας έκλεισε τα μάτια κι άφησε το κορμί της να βουτηχτεί στον ωκεανό της προστυχιάς. Στο διάβα της, στο βωμό της βρώμικης επαγγελματικής ανέλιξης, θυσίασε στο ρεπορτάζ την ίδια της τη μητέρα και αργότερα τον πατέρα της.

Στο μεσουράνημα της καριέρας της, βρέθηκε μπροστά της ο Παύλος Μυρόβολος ο οποίος θέλησε μαζί της να ρίξει την τελευταία ζαριά της μοίρας του, κόντρα στο πεπρωμένο του. Μπάρμαν στο επάγγελμα, που κάθε βράδυ στο Κολωνάκι γέμιζε τα ποτήρια των θαμώνων με εμφιαλωμένη διασκέδαση. Ένας μοναχικός άνδρας που μαζί με τα μακριά ξανθά μαλλιά του είχε ρίξει πίσω το αμαρτωλό παρελθόν, με το μοβ χρώμα της θλίψης να διαπερνά τη σκέψη του που σερνόταν σε μονοπάτια θυσίας…

ISBN 9789600804522, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέλιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ecole Saint Paul.

Σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Κέντρο Σπουδών «Όμηρος». Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελέτησε Ιστορία και Πολιτισμό και, ειδικότερα, τις αμφίδρομες σχέσεις Ελληνισμού και Δύσης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, είναι «Πολίτης του Κόσμου» και ανάδοχος-υποστηρικτής παιδιού στην Αφρική, μέσω των δραστηριοτήτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Action Aids.

Εργάζεται στον πρώτο σταθμό της ελεύθερης ραδιοφωνίας, τον ιστορικό «Αθήνα 9.84 Fm Stereo» ανελλιπώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας του (31 Μαΐου 1987) μέχρι σήμερα. Επίσης ως σύμβουλος Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το διάστημα 1994-2004 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον έντυπο Τύπο, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, και εργάστηκε στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή» και «Ελεύθερος» ενώ διετέλεσε ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας της ομογένειας «Πρωινή Νέας Υόρκης». Επίσης συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό «Ένα».

Αντικείμενό του υπήρξε και παραμένει το αστυνομικό ρεπορτάζ, με δασκάλους τους κορυφαίους στο είδος Γιώργο Βαξεβανίδη και τον αξέχαστο Ηλία Μαλάτο. Ωστόσο, για ένα διάστημα ασχολήθηκε παράλληλα με το δημοσιογραφικό ντοκυμαντέρ πραγματοποιώντας οδοιπορικά σε ορεινές και παραλίμνιες περιοχές της πατρίδας μας. Τα ντοκυμαντέρ προβλήθηκαν από τα δελτία ειδήσεων του Star Channel.

Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Λισσαβόνα και Ρώμη, καθώς και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος.

Είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού του σωματείου, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!