Όταν όλα καταρρέουν

Στη Νέα Υόρκη ένας χιλιανός ποιητής περνά το τελευταίο βράδυ του στην πόλη με μια συγγραφέα. Της εμπιστεύεται προς φύλαξη το γραφείο του -ένα παλιό, βαρύ έπιπλο με πολλά συρτάρια. Λίγο αργότερα ο ποιητής εξαφανίζεται στα χέρια της μυστικής αστυνομίας του Πινοσέτ.

Στο Λονδίνο, ένας άντρας φροντίζει την ετοιμοθάνατη γυναίκα του και ανακαλύπτει, ανάμεσα στα χαρτιά της, μια μπούκλα που θα σταθεί η αφορμή να αποκαλυφθεί ένα τρομερό μυστικό.

Στην Ιερουσαλήμ, ένας αντικέρ συλλέγει τα έπιπλα του γραφείου του πατέρα του, το οποίο λεηλατήθηκε από τους Ναζί στη Βουδαπέστη του 1944.

Ένα όμως κομμάτι τού λείπει…

Λεπτοδουλεμένο δίχτυ ανθρώπινων ζωών που καλύπτει διαφορετικές ηπείρους και πολλές δεκαετίες, το μυθιστόρημα της Νικόλ Κράους αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία για την αγάπη, την απώλεια και τη δύναμη να επιβιώνεις ακόμα κι όταν όλα καταρρέουν.

Anisfield-Wolf Book Award 2011

ISBN 9786180311679, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νικόλ Κράους (Nicole Krauss) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, το 1974.

Έχει γράψει δύο ακόμα μυθιστορήματα: Το Man Walks Into Room, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη μικρή λίστα για το Βραβείο της εφημερίδας Los Angeles Times, και το παγκόσμιο μπεστ σέλερ Η ιστορία του έρωτα, το οποίο απέσπασε το William Saroyan International Prize for Writing και το Prix du Meilleur Livre Etranger στη Γαλλία, ενώ μπήκε στη μικρή λίστα για τα βραβεία Orange, Medicis και Femina.

Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά The New Yorker, Harper’s, Esquire, και έχουν ανθολογηθεί για τη σειρά Best American Short Stories.

Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα πέντε γλώσσες.

Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

_______________________

Κωδικός κλήρωσης (3/7 – 23/7/2017): 500222

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!