Όταν θα δεις τη θάλασσα

Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για σένα;

Aθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.

Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.

Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.

Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα…

Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.

ISBN 9786180117936, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΣτέφανος Δάνδολος

Ο Στέφανος Δάνδολος ξεκίνησε τη συγγραφική του περιπέτεια το 1996 και από τότε έχουν εκδοθεί οκτώ λογοτεχνικά του έργα, ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού.

Η μυθιστορηματική βιογραφία Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που κυκλοφόρησε το 2004, μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία από τις Εκδόσεις Ε/Ο.

Το 2008, ο συγγραφέας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Ενώ, τον Μάιο του 2009 τιμήθηκε για το συγγραφικό του έργο με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Δάνδολος στο νέο του μυθιστόρημα εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ και προσφέρει ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!