Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Ανθολόγιο

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ υπήρξε ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας της Αναγέννησης. Απαράμιλλος ποιητής και αξεπέραστος δραματουργός, το έργο του παραμένει διαχρονικό και ανατέμνει όλα τα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το Ανθολόγιο περικλείει όλη τη μαγεία της τέχνης του μεγάλου ελισαβετιανού. Όλος ο Σαίξπηρ σε έναν και μόνο τόμο. Απόσταγμα των σημαντικότερων στιγμών του, αποθησαυρίζει στις σελίδες του το σαιξπηρικό έργο και καταδεικνύει ότι παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ένα έργο που πάντα θα μας μαγεύει και που πάντα διαβάζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγωνία.

ISBN 9789600446708, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) (Απρίλιος 1564 – 23 Απριλίου 1616) θεωρείται από τους σημαντικότερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και «Βάρδος του Έιβον». Έγραψε όλα τα είδη, κωμωδία, δράμα και τραγωδία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο, ενώ τα θεατρικά του παίζονται ακόμη και προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρουν σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Σαίξπηρ έγραψε τα περισσότερα από τα γνωστά έργα του μεταξύ του 1589 και του 1613 και κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία τόσο την κωμωδία όσο και το δράμα και την τραγωδία.

Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και παραμένουν επίκαιρα. Γνωστά έργα του: Άμλετ, Ριχάρδος Γ΄, Έμπορος της Βενετίας, Βασιλιάς Ληρ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Το ημέρωμα της στρίγγλας.

Έχει επηρεάσει συγγραφείς όπως ο Τόμας Χάρντι, ο Γουίλιαμ Φώκνερ και ο Κάρολος Ντίκενς. Ο Χέρμαν Μέλβιλ οφείλει πολλά στον Σαίξπηρ για τους μονολόγους του. Ο ήρωας Άχαμπ από τον «Μπόμπυ ντικ» είναι εμπνευσμένος από τον Βασιλιά Ληρ. Επίσης 20.000 μουσικά κομμάτια συνδέονται με τα έργα του Σαίξπηρ μεταξύ αυτών δύο όπερες του Βέρντι. Ήταν πηγή έμπνευσης για τους Ρομαντικούς και Προραφαηλίτες ζωγράφους.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ μελέτησε τα έργα του και κυρίως τον Άμλετ για να αναπτύξει τις θεωρίες του γύρω από την ανθρώπινη φύση.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!