Παλαιά + Κενή Διαθήκη

Αυτόματη γραφή – αυτοβιογραφική

«Εάν πάλι απελευθερωθείς ουσιαστικά. Τότε μετά την ολοκληρωτική σαρκική ηδονή η άλλη ηδονή εκείνη του πνεύματος μοιάζει αδελφή ψυχή. Όταν σκοτώσεις τον Θεό σε νεαρά ηλικία. Η προσωπική σου ανάσταση θα τον αναστήσει μέσα σου + τότε πλέον θα ζεις ειρηνικά. Το κακό δεν θα βρίσκει τόπο να πατήσει γιατί η πηγή του είναι το ασταθές + ομιχλώδες τοπίο της κάθε ψυχής.

Πίνω εις υγείαν της ψυχικής ατέλειας που μας κατατρέχει. Χάριν αυτής οι άνθρωποι αναζητούν πρώτα εξωτερικά + κατόπιν εσωτερικά το άλλο τους μισό. Όταν το βρουν γίνονται ταπεινοί σιωπηλοί σοφοί ευχάριστα μελαγχολικοί. Έχουν το φως + τις αλλαγές ενός ουρανού έτοιμου να κατέβει στη γη. Ξαφνικά συνειδητοποιείς το προφανές. Ο χρόνος είναι μη αναστρέψιμος. Όσο ο θάνατος πλησιάζει η αξία της ζωής μεγαλώνει. Πρέπει να μάθεις να λες ναι σε κάθε λεπτό της ζωής. Σήκω πάνω απ’ τα όριά σου. Άγγιξε τον ουρανό. Γίνε ένα μ’ αυτόν. Ελευθερώσου. Απόκτησε πάθος + ελεύθερο πνεύμα. Ζήσε χωρίς ενοχές» – K. C.

ISBN 9789604770281, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Kirios Criton γεννήθηκε + μεγάλωσε στον Πειραιά το 1959. Τώρα ζει + εργάζεται στο Θησείο. Σπούδασε γραφικές τέχνες – διαφήμιση – αρχιτεκτονικό σχέδιο στη σχολή Δοξιάδη + εσωτερική διακόσμηση στην Α.Κ.Τ.Ο.

Ξεκίνησε με την βιτρίνα του γνωστού καταστήματος Ουτοπία στο Κολωνάκι. Έγραφε για χρόνια στα περιοδικά Status, Γυναίκα, Art Magazine. Σχεδίασε χώρους καταστημάτων – cafe – club + εστιατόρια.

Χαρακτηριστικό δείγμα το 1999 το εστιατόριο «Αριστερά Δεξιά» στο Ρουφ. Την δεκαετία του ’80-’90 δημιούργησε τις γνωστές Εpemvassis που έκαναν «σχολή». Συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις Τέχνης + Design στο εξωτερικό. Όπως αυτές της S.A.D.+ F.I.A.C. στο Grand Palais στο Παρίσι.

Σχεδίασε ιδιωτικές κατοικίες + κτήρια στην Ελλάδα + το εξωτερικό όπως + έπιπλα – κοσμήματα – αντικείμενα πάντα σε περιορισμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Έχει δημιουργήσει προσωπικούς του χώρους Τέχνης όπως την Gallery «Never on Sunday» στο Θησείο, το τριώροφο prive «III» στου Ψυρρή, το «Bunker» στη Μητρόπολη Αθηνών, το «Giardino Modesto» + τέλος τον εφήμερο χώρο του «Padaneospadanea».

Έργα του + αριθμημένα έπιπλα εφαρμοσμένης τέχνης βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές Ελλήνων + ξένων συλλεκτών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!