Πάλη για ήλιο

Και ‘μεις λοιπόν οι αιθεροβάμονες των στίχων, οι θηρευτές των λέξεων, στων λόγων την αδιάκοπη μεταχείριση, αξημέρωτα ριγμένοι, στήνουμε εικόνες και χρώματα, ολόγιομοι πνεύμα και ουσία, απ’ το χάος στην δημιουργία. Να γίνει το ποίημά μας, το ποίημά τους. Έτσι θέλοντας, να ξορκίσουμε της μοναξιάς περιφρόνηση. Σαν άλλοι λευκοί προφήτες, μιλάμε ακατάλυτα. Σε μια και μόνη συνθήκη ανυπότακτοι πιστοί, την πάλη για ελευθερία, πάλη για ήλιο…

ISBN 9786185231118, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και την φωτογράφο

Ο Οδυσσέας Νασίοπουλος γεννήθηκε το 1982, σ’ ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Καλαμπάκας-Τρικάλων, ονόματι Κακοπλεύρι.

Μαθήτευσε στην Καλαμπάκα, οι σπουδές του στο Τ.Ε.Ι. Κοζάνης στην Ηλεκτρολογία, έμελλαν να μείνουν ανολοκλήρωτες, λόγω δυσμενών οικονομικών συγκυριών, και στροφής του προς το γράψιμο, εκεί στα 2005, και δη πρώτιστος την ποίηση και εν συνεχεία το διήγημα, σενάριο. Η αδιάλειπτη και συνεχής μελέτη των αρχαίων Ελληνικών, το διάβασμα και όχι μόνο, τον βοήθησαν, ως προς την βελτίωση του τρόπου γραφής.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος λογοτεχνικών διαγωνισμών διεθνούς και πανελλήνιας εμβέλειας αποσπώντας πολλά βραβεία, επαίνους, τιμητικές διακρίσεις, όπως επίσης και συμμετοχές σε ποιητικές ανθολογίες και Καλλιτεχνικά ημερολόγια.

Έχει εκδώσει μια συλλογή την «Ματαιοπονία», ως αποτέλεσμα, Α’ Βραβείου Πανθεσσαλικού λογοτεχνικού διαγωνισμού των Εκδόσεων Ήρα Εκδοτική το 2012, Βόλος. Ζει και δημιουργεί στα Τρίκαλα, ενώ παράλληλα βοηθάει στην οικογενειακή επιχείρηση Αρτοποιείο. Επίσης, μεταξύ άλλων, συμμετέχει κατά καιρούς σε θεατρικές ομάδες των θεατρικών εργαστηρίων του Δήμου Τρικκαίων και σε χορευτικούς συλλόγους.

Η φωτογράφος Βασιλένα (Βασιλική-Ελένη) Μητσιάδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1981.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός.

Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, συμμετέχει στη θεατρική ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Τρικκαίων και είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας Τρικάλων.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δδήμου Τρικκαίων και θήτευσε από την θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!