Πάνος Κυπαρίσσης – Ποιήματα 1977 – 2013 (α΄τόμος)

Στον πρώτο τόμο της συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του Πάνου Κυπαρίσση περιλαμβάνονται οι συλλογές «Ο καπνοπόλεμος» [1977], «Το σοφό σαλιγκάρι» [1980], οι «Σημειώσεις ενός τηλεγραφητή» [1986], «Η άλλη φωτογραφία» [1990], το «Νησί δίχως φύλλα» [1992] και οι «Φόδρες της νύχτας» [1996].

ISBN 9789605764722, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάνος Κυπαρίσσης γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων το 1945.

Σπούδασε Μαθηματικά και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Εργάστηκε ως καθηγητής Φιλολογίας και Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση για μια περίπου δεκαετία. Επίσης, εργάστηκε για μια οκταετία ως καθηγητής Υποκριτικής στις δραματικές σχολές «Βεάκη», «Νέο Ελληνικό Θέατρο-Γιώργου Αρμένη» και «Δήλος- Δήμητρα Χατούπη».

Γράφει ποίηση, δοκίμια και μεταφράζει θεατρικά κείμενα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Βουλγάρικα και Τσέχικα.

Το 2014 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης για το βιβλίο Τα τιμαλφή και το πρώτο βραβείο του διεθνούς φεστιβάλ Ιεράπετρας για την ταινία »Γιάννενα του στοχασμού και των θρύλων».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!