Παρίσι μπλουζ

Τρίτο μέρος της νουάρ τριλογίας τού Μωρίς Ατιά, μετά το Μαύρο Αλγέρι και την Κόκκινη Μασσαλία, που διαδραματίζεται στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70.

Ο αστυνόμος Πάκο Μαρτίνεθ βρίσκεται τώρα στο Παρίσι. Διεισδύει, παριστάνοντας τον φοιτητή, στους αριστερίστικους κύκλους του Πανεπιστημίου της Βενσέν, ενός πειραματικού πανεπιστημίου ανοιχτού σε όλους, που ιδρύθηκε μετά τον Μάη του ’68. Συναντά μαοϊκούς, μα και γκωλικούς και μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης OAS,μαγαζάτορες της Κεντρικής Αγοράς του Παρισιού που κατεδαφίζεται, αλλά και εργαζόμενους στα sex shops… Μιλά μαζί τους για το σινεμά, την πολιτική, τη σεξουαλική απελευθέρωση και τον φεμινισμό.

Για ακόμη μία φορά, ο Μωρίς Ατιά, με μοναδική δεξιοτεχνία, συνδυάζει την αστυνομική πλοκή με την οξυδερκή πολιτική και κοινωνική παρατήρηση, συμπλέκοντας με συναρπαστικό τρόπο τη μικρή με τη μεγάλη ιστορία.

ISBN 9789604352708, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μωρίς Αττιά (Maurice Attia) γεννήθηκε στο Αλγέρι το 1949.

Εργάζεται ως ψυχίατρος – ψυχαναλυτής στο Παρίσι.

Παράλληλα γράφει σενάρια για το σινεμά.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Ca va bien», «Fautes de conduites», «Le Carnaval des gueux», «Rue Oberkampf», «Une rude journee», «Drames de l’adolescence, familles en seance, recits cliniques», «Alger la noire» και «Pointe Roufe». (φωτογραφία: Sandrine Cellard)

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!