Παίρνω διαζύγιο

Τι θα πω στο παιδί μου;

– Είναι κατάλληλη η ηλικία του παιδιού μου;
– Πώς να πούμε στο παιδί ότι χωρίζουμε;
– Πώς θα αντιδράσει;
– Θα το ξεπεράσει ποτέ;

Αυτά και δεκάδες άλλα ερωτήματα βασανίζουν τους γονείς πού είτε επιθυμούν είτε έχουν αποφασίσει να χωρίσουν. Η αλήθεια είναι ότι το διάστημα που προηγείται του χωρισμού και ο πρώτος καιρός μετά από αυτόν είναι από τις πιο δυσάρεστες και στρεσογόνες περιόδους για τους συζύγους, οι οποίοι, από τη μία, καλούνται να διαχειριστούν τα δικά τους συναισθήματα και, από την άλλη, τα συναισθήματα των παιδιών τους, ενώ ταυτόχρονα κατακλύζονται από χιλιάδες ερωτήματα και κύματα τύψεων. Η έμπειρη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση του διαζυγίου, καθώς και απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

– Πότε το διαζύγιο αποτελεί μονόδρομο
– Πώς να ανακοινώσετε το διαζύγιο στα παιδιά
– Ποια πρέπει να είναι η θέση του παππού και της γιαγιάς
– Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά ν αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση
– Πώς να αποδεχτούν τους νέους συντρόφους

ISBN 9789604940615, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Amiens της Γαλλίας. Έχει ειδικευτεί στην κλινική ψυχολογία και παιδοψυχολογία. Από το 1986 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στην Αθήνα και είναι διευθύντρια του Ψυχοδιαγνωστικού και Συμβουλευτικού Κέντρου, που είναι ένας ιδιωτικός φορέας για προβλήματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Η επαγγελματική της δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη. Έχει δώσει περισσότερες από 200 διαλέξεις σε συλλόγους γονέων, σε φιλανθρωπικά σωματεία, σε επιστημονικούς συλλόγους και σε σχολεία σε όλη τη χώρα.

Από το 1988 μέχρι το 1997 έχει οργανώσει δεκάδες σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων, τα οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!