Πέτρινες θεές

Ήμουν λίγος τελικά, για να χαϊδέψω τα άγια γένια του Δημιουργού. Ανάξιος! Και όταν είπα να ξεφύγω απ’ την θηλιά της αναζήτησης κι έβαλα γυναίκα στο πλευρό μου και δυο παιδιά στην αγκαλιά, φόρεσα το ράσο που φορώ και είπα λόγια απλά, που λένε οι άνθρωποι μεταξύ τους, ήλθε και με χτύπησε ο κεραυνός του μίσους. Λιγόμοιρος! Εκδικούνται οι Πέτρινες Θεές όποιον τις περιφρονεί κι ας είναι δήθεν πεθαμένες και πως τάχα, πέρασε η μπογιά τους. Δεν μπορεί! Είμαι δικός τους, τελικά. Άδικα έκανα τον κύκλο του μαρτυρίου μου. Ένα πράγμα να ξέρετε: Το Σωστό και λέγεται και πράττεται. Η Μάνα Γη κρύβει στην άγια μήτρα της στοργικά, την μόνη Γνώση», είπε και σώπασε… Έσβησε. Έμεινε κι αυτός μια στήλη από πέτρα. Με το μυστικό της πέπλο τύλιξε η Μοίρα τους τρεις άντρες. Στο δίχτυ της, πιάστηκαν και οι γυναίκες και τα παιδιά τους. Τους πήρα από πίσω, τον καθένα χωριστά, για να δω, αν ζουν ακόμη τα μυστήρια στο διάβα της σύγχρονης ζωής μας, αν μια απρόσκλητη στιγμούλα, τόσο δα μικρή, μπορεί να γίνει ρυθμιστής του μέλλοντος χρόνου. «Μπορεί!», είπα με το ξιπασμένο ύφος του πεισματάρη και ρίχτηκα με τα μούτρα στο γράψιμο…

ISBN 9786185145330, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Ψύλλας γεννήθηκε το 1944 στην Χαλκίδα, όταν οι γονείς του, το 1941, μαζί με πολλούς άλλους Αλεξανδρουπολίτες, εγκατέλειψαν την πόλη τους για το φόβο της γερμανοβουλγαρικής κατοχής.

Αποφοίτησε από το Α΄ δημοτικό σχολείο το 1956 και από το γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης το 1962. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων απ’ όπου εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1967.

Μέχρι το 1989 υπηρέτησε σε μονάδες του Έβρου, της Μακεδονίας και των νησιών, αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και κάλυψε θέσεις επιτελούς σε διάφορα στρατηγεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1989 αποστρατεύεται με αίτησή του.

Γράφει στο περιοδικό «Ο Φάρος» του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών Αττικής και στο περιοδικό «Ημιανάπαυση», που εκδίδει ο σύλλογος συμμαθητών του από την Σχολή των Ευελπίδων.
Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!