Το πιο μακρύ ταξίδι

Στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50, μιας εποχής από τις πιο καθοριστικές του μέλλοντος αυτής της πόλης, εκτυλίσσεται το χειμαρρώδες αυτό μυθιστόρημα. Με φόντο τα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, σκιαγραφείται το πορτρέτο της πόλης και ξεδιπλώνονται οι ολοζώντανοι χαρακτήρες – κάτοικοι μέσα από μια συναρπαστική πλοκή.

Ο Ανέστης ο αμαξάς, με την αγωνία της επιστροφής του μετανάστη γιου του και την ευθύνη ανατροφής του εγγονού του Νικόλα, περνά όλη τη ζωή του προσκολλημένος εμμονικά σε μια ανεκπλήρωτη αγάπη για τη γυναίκα με τη «μαρμάρινη ομορφιά».

Ο Ανδρέας Δροσινός, ώριμος, γοητευτικός μεγαλοαστός, και η Μαρία, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, παραδίδονται σ’ έναν απαγορευμένο σπαρακτικό έρωτα που ήρθε και σάρωσε τις ζωές τους.

Η Φιλαρέτη Αληθινού, η Κωνσταντινουπολίτισσα συγγραφέας, που, σημαδεμένη από ένα νεανικό πάθος, έχει αφιερωθεί στις φιλίες της και στις φιλολογικές συγκεντρώσεις στο νεοκλασικό αρχοντικό της.

Η Μαργαρίτα, η έφηβη λουλουδού, και ο έρωτάς της για τον επαίτη με την ασημένια ταυτότητα και το χαμένο βλέμμα.

Μια πολύχρωμη τοιχογραφία που αναδεικνύει με νοσταλγική διάθεση την «παλιά Αθήνα». Το πλούσιο πραγματολογικό υλικό (ταβέρνες, τραγούδια, βιβλία, λογοτεχνικά στέκια) και οι άγνωστες πλευρές της ζωής στην Αθήνα της δεκαετίας του 1950 κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου πραγματικά απολαυστική. Σαν να μπαίνεις στον κόσμο μιας παλιάς ελληνικής ταινίας και να περιηγείσαι μέσα σε αυτήν.

ISBN 9786180311921, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μαίρη Μαγουλά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στο Δημόσιο για τριάντα χρόνια. Ζει στο Πόρτο Ράφτη.

Το Κύματα του Βοσπόρου είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!