Ποιον σύντροφο ζητείτε;

Εξ αιτίας ενός τυχαίου χωρισμού, σαν κι αυτούς που κάθε μέρα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, μια παρέα νέων προσπαθεί να βρει τις αιτίες που συχνά προκαλούν δυσάρεστα περιστατικά. Η απλή διαλογική συζήτηση, μεταξύ τους, εντοπίζεται αρχικά σε παρατηρήσεις τους επάνω σε καταστάσεις και φαινόμενα της καθημερινής ζωής μας, που τους έχουν κάνει εντύπωση, καθώς αυτά δεν συμφωνούν με τη λογική και το μέτρο. Ο ενδιαφέρων διάλογος σύντομα φθάνει σε επί μέρους συμπεράσματα, που όλα τους συγκλίνουν σε ένα γενικό, που είναι ότι τα διάφορα συμφέροντα στην κοινωνία που ζούμε σπρώχνουν όλους μας σε νέους τρόπους αντιμετώπισης της ζωής, που φαινομενικά την καθιστά, για την πλειονότητα των ανθρώπων, ευκολότερη και πιο ευχάριστη.

Το αντίτιμο της δελεαστικής αυτής παροχής αποκρυπτογραφήθηκε βήμα προς βήμα, κατά τη συζήτηση των νέων, και δεν είναι άλλο από την αλλοτρίωση των ανθρώπων. Ξεφορτώθηκαν δηλαδή οι άνθρωποι από πάνω τους τόσο βάρος θεσμών και αξιών, όσο αντιστοιχεί στα δέλεαρ και τους πειρασμούς που προσχώρησαν. Σαν φυσική συνέχεια ανέβηκαν στην πίστα της συζήτησης, μία μία, οι αξίες, που στολίζουν και οπλίζουν τον άνθρωπο και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Με το ενδιαφέρον όλων καρφωμένο στο ζενίθ, ανεβαίνει, στο σημείο αυτό, στην πίστα και ο χαρακτήρας που, αφού υποβλήθηκε σε εξαντλητική ανάκριση, ομολόγησε τα μυστικά του -όλα άραγε;- από τη δημιουργία του μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Το μεγάλο γέννημα αυτής της συζήτησης είναι η σκιαγράφηση του προτύπου χαρακτήρα, με βάση τον οποίο εύκολα καταγράφονται οι αποκλίσεις κάθε άλλου. Πάμε τώρα στις σχέσεις των δύο φύλων. Εμείς διαλέγουμε το πρόσωπο που μας αρέσει και, χωρίς να ρωτήσουμε, αναγκάζουμε τους δυο χαρακτήρες τους, θέλουν δεν θέλουν, να συμβιώσουν. Εύλογο και χρήσιμο λοιπόν το συμπέρασμα, ποιος ευθύνεται για την πιθανή μελλοντική δυσαρμονία των σχέσεων του ζεύγους. Το ενδιαφέρον φθάνει στο αποκορύφωμά του όταν ανεβαίνει η ερώτηση «ποιος ή ποια είναι ο κατάλληλος σύντροφός μας»;

Αφιερώνεται στις νέες και τους νέους που ονειρεύονται να βρουν την ευτυχία σε μια σωστή οικογένεια και κοινωνία.

ISBN 9786185145705, έκδοση 2015

Ο Ερευνητής

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!