Ποιος μου χάλασε το τραίνο;

Τα δώρα, ως γνωστόν, αρέσουν πολύ στο Νάνο της Μικρής Άρκτου (το σήμα που φιλοξενεί τις παιδικές εκδόσεις της Μικρής Άρκτου)! Φέτος λοιπόν αποφάσισε να προτείνει στους μικρούς και μεγάλους φίλους του ένα βιβλίο – cd με 12 μουσικά παραμύθια και τον παράξενο τίτλο Ποιος μου χάλασε το τραίνο;

Ο Παρασκευάς Καρασούλος μαζί με τον Γιάννη Βασιλόπουλο (το νεότερο Έλληνα στιχουργό, 17 ετών μόλις, που γνωρίσαμε από την 4η Ακρόαση της Μ. Άρκτου) συνυπογράφουν τους στίχους των τραγουδιών του «Τραίνου».

Ο Γιώργος Ανδρέου (και η Δήμητρα Γαλάνη σ’ ένα τραγούδι) ανέλαβαν την μελοποίησή τους, δημιουργώντας έναν παράξενο μουσικό κόσμο φανταστικών ηρώων και ιστοριών. Ένας Ασχημοβάτραχος, ένα σκονισμένο μουσικό κουτί γεμάτο ευχές, το φάντασμα -φίλος της Δανάης, ένα παρατημένο Κουκλόσπιτο, οι τρελαμένες φούσκες, ένα εκνευρισμένο φεγγάρι που γίνεται ολοστρόγγυλο κάθε φορά που κλέβει γλυκά, το μαγικό κάστρο του Κουαντρώ- είναι οι επιβάτες αυτούς του παράξενου Τραίνου.

Όταν χαλά στη διάρκεια του ταξιδιού του το τραίνο, αφήνει ελεύθερα τα παιχνίδια, να αφηγηθούν τις παράλογες ιστορίες τους και να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο δικό τους παράλληλο σύμπαν.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Κορίνα Λεγάκη αλλά και δύο νέοι ερμηνευτές που διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση: η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς. Συνεπιβάτες στο παράξενο αυτό ξεχαρβαλωμένο τραίνο, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Την έκδοση κοσμούν έργα της ζωγράφου Μαριλίτσα Βλαχάκη.

Το Τραίνο θα σταθμεύει από τις 20/12 και γι όλες τις Κυριακές του Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στον Ιανό, όπου με την σκηνοθετική φροντίδα του Ανδρέα Ανδρέου, της Κίττυ Παϊταζόγλου και του Στέργιου Γαργάλα, αλλά και τη συμμετοχή του Γιώργου Ανδρέου, της Κορίνας Λεγάκη, του Δημήτρη Βουτσά και της Δήμητρας Σελεμίδου (σε κείμενα και τραγούδια του Παρασκευά Καρασούλου και του Γιάννη Βασιλόπουλου) θα αφηγείται τις ιστορίες του, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, στους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Μην το χάσετε…
Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος – Γιάννης Βασιλόπουλος.

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου (Στο τραγούδι Μουσικό κουτί, τη μουσική υπογράφει η Δήμητρα Γαλάνη)

Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου

Ερμηνεύουν: Κορίνα Λεγάκη, Δήμητρα Σελεμίδου και Δημήτρης Βουτσάς.

Συμμετέχουν: Δήμητρα Γαλάνη & Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Όλοι αυτοί μαζί προσπαθούν να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα… Ποιος μου χάλασε το τραίνο;

ISBN 9789608104709, έκδοση 2015

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!