Πλατεία Κρήτης

Αποτραβήχτηκε από τον πολιτισμό των ανθρώπων για να μην πληγώνεται άλλο. Εκεί, σε κάποιο ερημονήσι, έχει το χρόνο ν’ αναμετρηθεί με το παρελθόν που πια δεν τον τρομάζει. Η τύχη τού φέρεται καλά, έτσι αποκτά οικογένεια, ένα χαμηλόβαθμο αξίωμα κι έναν εξωτικό παπαγάλο, ο οποίος μιμείται κάθε λάθος του και υπεροψία.

Αν το τίμημα της ελευθερίας είναι μια μορφή αυτοεξορίας, εκείνος υιοθετεί μια στάση κριτικής, την οποία χρόνια πειραματιζόταν. Διαπιστώνει ότι τίποτα δεν είναι οριστικό, ούτε μοιραίο.

ISBN 9789605712174, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Πρασσάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μοριακή βιολογία στη Μ. Βρετανία (Οξφόρδη και King’s College του Λονδίνου). Επίσης, έκανε σπουδές στη δηµοσιογραφία, αρθρογράφησε σε τοπικές εφηµερίδες και εργάστηκε ως δηµοσιογράφος, ειδικότερα ως συντάκτης δελτίου ειδήσεων, σε τηλεοπτικούς σταθµούς στη Θεσσαλονίκη.

Έχει γράψει τα βιβλία «Η αγάπη όλα τα µπορεί» και «Μικροί θεοί στη δίνη της αγάπης», τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Στοχαστής». Το έργο του «7 µε 7.15» διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισµό της Βιβλιοθήκης της Κοζάνης το 2007. Είναι παντρεµένος µε τη φιλόλογο Νίνο Λουκασβίλι.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!