Πληγές

Πλήθος ανθρώπων κοντά μου και τριγύρω,
μα εγώ θέλω στην άκρη μου να γείρω.
Μια γωνίτσα μια ακρούλα να κουρνιάσω
μακριά από όλους
μόνη
να ξενοιάσω.

ISBN 9789603366522, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ασημίνα Ξηρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αγαπημένος της τόπος η Αίγινα, όπου έγραψε και τα πρώτα της ποιήματα.

Σπούδασε κλασική φιλολογία και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο Θέατρο-Εργαστήριο. Διδάσκει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα γλώσσας και λογοτεχνίας καθώς και θεωρίας και ιστορίας θεάτρου. Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.Έχει παρακολουθήσει διάφορα θεατρικά σεμινάρια, όπως με τον Δ. Καταλειφό και την Α. Μακράκη(υποκριτική),τον D. Glass και τη Lilo Baouer (θεατρικό παιχνίδι),τον Θωμά Μοσχόπουλο (σκηνοθεσία).

Έχει σκηνοθετήσει και ανεβάσει με τους μαθητές της αρκετά έργα, κάποια από τα οποία έχει διασκευάσει (π.χ.,»Ειρήνη» και «Πλούτο» του Αριστοφάνη) και κάποια άλλα τα οποία έχει γράψει η ίδια (π.χ. «η εξαφάνιση του Αι-Βασίλη» και «ο χιονάνθρωπος που έγινε βοηθός Αι-Βασίλη»).

Έχει διακριθεί σε δύο ποιητικούς διαγωνισμούς. Η νουβέλα της Το σώμα που έγινε σκιά (Ανατολικός,2010) έχει λάβει έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Το 2009 δημιούργησε το ιστολόγιο varelaki σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!