Πώς τον λένε τον θεό σου;

Γιατί δεν υπάρχει γυναίκα Πάπας; Γιατί οι αγελάδες είναι ιερές για τους ινδουιστές; Γιατί οι Εβραίοι δεν τρώνε ζελεδάκια, και τι ακριβώς είναι η μετενσάρκωση; Κι ο Βούδας ήταν στ’ αλήθεια τόσο χοντρός;

Χριστιανισμός, ιουδαϊσμός, ισλαμισμός, ινδουισμός και βουδισμός. Πέντε διαδεδομένες θρησκείες, δεκάδες παιδικές απορίες!
Η συγγραφέας και το επιτελείο της από θρησκειολόγους δίνουν τις απαντήσεις σε αυθόρμητες ερωτήσεις παιδιών, με χιούμορ, προσιτή γλώσσα και εντυπωσιακές εικόνες. Ένα βιβλίο για τον πολύχρωμο κόσμο των θρησκειών, μέσα από τα μάτια των παιδιών.

• Ένα βιβλίο που απαντάει με ευθύτητα και ειλικρίνεια σε αυθόρμητες ερωτήσεις παιδιών σχετικά με τις θρησκείες.
• Εξηγεί με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο εύλογες απορίες των παιδιών για τον αντιφατικό και άγνωστο κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν.
• Μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα, όπου τη συναντούν.
• Αντικειμενικά εξηγεί τον πυρήνα κάθε θρησκείας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πίστη όσο και την επιστήμη.

ISBN 9786180308433, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Τζέιν Μπερ Κράουζε (Jane Baer Krause) γεννήθηκε το 1958 στο Αννόβερο, είναι ανεξάρτητη δημοσιογράφος, εμπνεύστρια και συνεκδότρια του religionen-entdecken.de.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση σε εφημερίδα, εργάστηκε σε ειδησεογραφικό πρακτορείο, στον τουρισμό, σε πολιτικές εφημερίδες και αλλού.

Το 1986 ανακάλυψε το πάθος της για τα οπτικοακουστικά μέσα που αφορούν παιδιά, και από το 2000 επεκτάθηκε και στο διαδίκτυο. Έχει δύο ενήλικες γιους και ζει στο Αννόβερο.

Ο Γιαν φον Χόλεμπεν (Jan von Holleben) γεννήθηκε το 1977 στην Κολωνία, σπούδασε αρχικά Ειδική Αγωγή στο Φράιμπουργκ και μετά Θεωρία και Ιστορία της Φωτογραφίας στο Surrey Institute of Art and Design στο Φάρναμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ύστερα από επτά συναρπαστικά χρόνια στο Λονδίνο ως art director, υπεύθυνος φωτογραφικού υλικού και ιδρυτής διαφόρων οργανισμών τέχνης και φωτογραφίας, ζει σήμερα στο Βερολίνο και δουλεύει -μεταξύ άλλων- σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Πολλά άρθρα του αφορούν σε παιδαγωγικά θέματα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!