Ρέκβιεμ

Τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, τρία αφηγήματα για την Αθήνα του 21ου αιώνα.

Η Έρση Σεϊρλή με το ιδιαίτερο, εντελώς προσωπικό της ύφος ρίχνει για άλλη μια φορά το φακό της στην πόλη που της προξενεί πόνο διαχρονικό και δυστυχώς αθεράπευτο.

Ο σαρκασμός, το χιούμορ, οι ανατροπές, η ειρωνεία και η υπονόμευση των κωδίκων στις δύο πρώτες ιστορίες, «Ο Μάρκος των Εξαρχείων» και «Περίληψη καταστροφής» συμπληρώνονται με τη δραματική αλληγορία του «Ρέκβιεμ».

Επειδή ενίοτε τα γεγονότα μάς ξεπερνούν και η ζωή διαψεύδει τις καλές μας προθέσεις.

Το Ο Μάρκος των Εξαρχείων άρχισε να παίρνει μορφή το 2003 και το Περίληψη καταστροφής το 2008, μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Το Ρέκβιεμ γράφτηκε το καλοκαίρι του 2015, στην Πλατεία Βικτωρίας.

ISBN 9789605372163, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έρση Σεϊρλή γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι.

Μετά τις σπουδές της στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορία της Τέχνης στη Σορβόνη και την απόκτηση διπλώματος καθηγήτριας κλασικού χορού, ακολούθησε χορευτική καριέρα χορεύοντας, διδάσκοντας και χορογραφώντας.

Έχει γράψει τα βιβλία: Μικρές ανάγκες (Δελφίνι, 1992), Αν ήθελε να πει την αλήθεια (Εξάντας, 1994), Η αμηχανία του ισορροπιστή (Απόπειρα, 1998), Επιζήμιο εύρημα (Γαβριηλίδης, 2003), Νέοι άνδρες (Μεταίχμιο, 2008), Γράμμα στον εχθρό μου (Απόπειρα, 2013), Ρέκβιεμ (Απόπειρα, 2016).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!